Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Výbuch ropného terminálu v Guinei: Počet obetí stúpol na najmenej 13

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KONAKRY – Počet obetí pondelkového výbuchu a požiaru ropného terminálu v guinejskom hlavnom meste Konakry stúpol na najmenej 13. Zranenia utrpelo 178 ľudí. Viac ako polovicu z nich už z nemocníc prepustili do domáceho liečenia.

Výbuch a požiar ochromili život v meste: mnohé školy zostali zatvorené a vláda odporučila občanom, aby v prípade, že majú možnosť, pracovali z domu. Bezpečnostné zložky zablokovali prístavnú štvrť a vo vzduchu bolo ešte v pondelok večer cítiť zápach spálených pohonných látok.Príčina výbuchu zatiaľ nie je známa a nie je jasné ani to, aké škody spôsobil výbuch na ropnom termináli.

Minister bezpečnosti Bachir Diallo vytvoril krízový tím a informoval, že onedlho na miesto dorazia záchranári zo susedných krajín, zo Senegalu a Mali.Guinea nie je producentom ropy a nemá kapacity na jej rafináciu, uvádza Reuters. Dováža však rafinované ropné produkty, ktoré väčšinou uskladňuje v termináli v Konakry a kamióny ich následne prevážajú do celej krajiny. V krajine je aj menší ropný sklad v prístave Kamsar severne od Konakry, ktorý využívajú najmä ťažobné spoločnosti.

Viac o téme: ObeteRopný terminálGuineaVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu