Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Učiteľ kričal na študentku, že jej odreže hlavu: Skončil vo väzbe

Benjamin Reese Zobraziť galériu (2)
Benjamin Reese (Zdroj: Twitter/Lowkey0nline)

WARNER ROBINS - Stredoškolského učiteľa v americkom štáte Georgia zadržali po tom, čo sa objavili svedecké výpovede, podľa ktorých sa vyhrážal, že odreže hlavu študentke. S tou sa dostal do vyeskalovaného konfliktu pre jej námietky voči prítomnosti izraelskej vlajky v triede, informovala v sobotu agentúra AP.

Benjamin Reese, učiaci na škole v meste Warner Robins, čelí obvineniam z teroristického vyhrážania a krutosti voči deťom. Zadržali ho 8. decembra a z väzby ho prepustili na kauciu dva dni neskôr. Študentka 7. decembra povedala učiteľovi, že prítomnosť izraelskej vlajky v triede považuje za urážlivú a nevhodnú, pretože "Izraelčania zabíjajú Palestínčanov". Podľa jej výpovede sa Reese rozčúlil, oznámil jej, že je židovského pôvodu a obvinil ju z antisemitizmu.

archívne video

Agresívny muž (39) sa vyhrážal žene: Policajtom na bábike ukazoval, ako ich poreže (Zdroj: Polícia ČR)

Viacerí svedkovia vypovedali, že učiteľ použil vulgárne slová a kričal, že študentke odreže hlavu. Reese sa od incidentu do školy nevrátil, nakoľko mu to zakazujú podmienky jeho kaucie. Takisto má súdny zákaz priblížiť sa k dotyčnej študentke.

Viac o téme: UčiteľVyhrážaniePolícia USAIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu