Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž vyskočil z horiaceho balkóna priviazaný k posteli: Požiar založila jeho priateľka

Mladá žena podpálila byt. Zobraziť galériu (4)
Mladá žena podpálila byt. (Zdroj: Hasiči Drážďany)

DRÁŽĎANY - Pripútaný k rámu postele nemal inú možnosť. Muž v Drážďanoch vyskočil z balkóna s posteľou po tom, čo jeho priateľka podpálila byt.

Do neba stúpa tmavý dym, cez listy stromov vidno oranžovú žiaru: Byt na treťom poschodí bytového domu v drážďanskej štvrti Striesen horí. Čo však nevidíte: Nájomníka (25), ktorý sa zúfalo snaží uniknúť plameňom na balkóne.

archívne video

Požiar v bratislavskom nákupnom centre Retro (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nie je však úplne sám – na zápästí má pripútaný rám postele. Keďže iné východisko nevidí, kovový rám najprv prehodí cez zábradlie. Potom skočí na balkón o poschodie nižšie.

Mladá žena podpálila byt.
Zobraziť galériu (4)
Mladá žena podpálila byt.  (Zdroj: Hasiči Drážďany)

Priateľka zapálila oheň a ušla

Požiar medzitým spozorovali robotníci na stavbe cesty a zalarmovali obyvateľov. Zároveň bolo hasičmi prijatých niekoľko tiesňových volaní. 16. novembra okolo 8:43 zasahovalo 49 hasičov v budove, ako informoval „Bild“.

Vo vyhorenom byte na treťom poschodí býval podľa nemeckých novín 25-ročný mladík so svojou partnerkou (19) a ich dieťaťom. Toto vraj v čase požiaru v byte nebolo. Jeho matka, naopak, po podpaľačstve z domu utiekla.

Mladá žena podpálila byt.
Zobraziť galériu (4)
Mladá žena podpálila byt.  (Zdroj: Hasiči Drážďany)

Polícii sa podarilo mladú ženu zadržať okolo poludnia. Vyšetrujú ju za pokus o vraždu. Jej priateľa previezli s ťažkými zraneniami do nemocnice.

Mladú matku v piatok ráno predviedli pred sudcu Okresného súdu v Drážďanoch a previezli do ženského nápravného zariadenia v Chemnitzi. Proti žene bolo už niekoľko zastavených trestných konaní pre mladistvých za menej závažné trestné činy vrátane krádeže, sprenevery a skrátenia cestovného.

Nie je známe, či sa správala násilnícky voči svojmu partnerovi. Miestny obyvateľ však denníku „Bild“ oznámil: „Mladý muž už mal vážne popáleniny na tvári a mal obviazanú hlavu. Napriek tomu vzal mladú ženu k sebe späť."

Mladá žena podpálila byt.
Zobraziť galériu (4)
Mladá žena podpálila byt.  (Zdroj: Hasiči Drážďany)

Bytový dom je neobývateľný

Nejasné zostáva aj to, či požiaru predchádzala hádka. Podľa denníka sa vraj dvojica pohádala kvôli starostlivosti o svoje dieťa.

Všetci nájomníci bytového domu boli ubytovaní v náhradných bytoch. Dom, v ktorom sa nachádza niekoľko dočasných bytov patriacich úradu sociálnej starostlivosti, je momentálne neobývateľný.

Viac o téme: BalkónPosteľPožiarSkokByt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu