Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nevinná obeť obchodovanie s drogami! Len 10-ročný chlapec zaplatil životom, polícia obvinila deväť mužov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MARSEILLE - Deväť mladých mužov obvinili zo smrti 10-ročného chlapca v meste Nimes na juhu Francúzska. Ako v sobotu uviedol prokurátor, chlapec bol nevinnou obeťou obchodovania s drogami. Informuje o tom agentúra AFP.

archívne video

Polícia zverejnila autentické video: Takto sa stala tragédia, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Dva dni po smrti 10-ročného chlapca (identifikovaného ako Fayed) bol počas obchodovania s drogami zabitý 18-ročný mladík. Podľa doterajšieho vyšetrovania mal byť pôvodným cieľom útoku, pri ktorm zomrel Fayed, povedal prokurátor v Marseille Nicolas Bessone. Osem mužov vo veku od 18 do 30 rokov vzali do vyšetrovacej väzby, na 17-ročného mladíka bol uvalený súdny dohľad, dodal.

Auto sa dostalo pod paľbu

"Mladý Fayed a jeho rodina nemali nič spoločné s obchodovaním s drogami a sú zjavne vedľajšími obeťami, možno sa stala chyba kvôli značke auta, v ktorom boli," povedal Bessone. Chlapec bol zastrelený neskoro večer 21. augusta v problémovej štvrti Nimes, kde sa auto jeho strýka dostalo pod paľbu vo vojne medzi drogovými gangami. Vyšetrovanie sa na základe doteraz získaných dôkazov presunulo do neďalekého Marseille. Obchod s drogami v Nimes organizuje "DZ mafia", hlavný gang pôsobiaci v Marseille, uviedol prokurátor.

Viac o téme: ObeťFrancúzskoDrogyZatknutieChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu