Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Bývalého módneho magnáta Nygarda (82) uznali vinným v kauze sexuálneho napadnutia

(Zdroj: Getty Images)

TORONTO - Zakladateľ jednej z najväčších kanadských odevných značiek Peter Nygard bol súdom v Toronte uznaný vinným v štyroch prípadoch sexuálneho napadnutia.

Porota, ktorá zasadala päť dní, tohto módneho magnáta  oslobodila spod obžaloby zo sexuálneho napadnutia jednej zo žien, ktoré svedčili na sedem týždňov trvajúcom súdnom procese, a zbavila ho aj obvinenia z násilného uväznenia, spresnila vo svojej nedeľnej správe agentúra AFP. Rozsudok nad 82-ročným Nygardom bude oznámený neskôr, dodala agentúra AFP. 

archívne video

Každý rodič je kompetentným rodičom, tvrdí sudkyňa Eva Farkašová (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Obvineniu čelí Nygard aj v Spojených štátoch, a to v kauze sexuálneho obchodovania, vydieračského sprisahania a v ďalších bodoch obžaloby. Nygard, ktorý je väzobne stíhaný, sa pritom proti svojmu vydaniu z Kanady do USA odvolal, pričom argumentoval svojím zlým zdravotným stavom.

Obvinenia pred súdom odmietol

Päť žien, na ktorých svedectvách a dôkazoch je postavená obžaloba v procese v Toronte, vypovedalo, že ich Nygard pod rôznymi zámienkami nalákal do svojej spálne vo svojom sídle v Toronte a následne ich sexuálne napadol. Sťažovateľky mali v čase útokov od 16 do 28 rokov. K činom došlo v rokoch 1980 až 2005. 

Nygard tieto obvinenia pred súdom odmietol. Tvrdil rovnako, že trpí "stratou krátkodobej pamäte" a že sexuálne útoky a znásilnenia opísané ženami "nemá v povahe". Doplnil, že aj vzhľadom na jeho spoločenské postavenie by takéto konanie bolo "samovražedné".   

Viac o téme: VinaSúd útok NapadnutiePeter Nygard
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu