Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragická dovolenka v Turecku: Malé dievčatko zomrelo v bolestiach po chybách lekára

Dievčatko zomrelo po chybách lekára.
Dievčatko zomrelo po chybách lekára. (Zdroj: GoFundMe)

ANKARA - Rodina z Jersey bola na dovolenke v Turecku, keď ich dvojročná dcéra ochorela. Po tom, čo jej lekár dvakrát zle určil diagnózu, dievčatko zomrelo.

Je to srdcervúci príbeh, ktorý sa odohral v Turecku: Malá Isla Sutcliffe, len dvojročná, zomrela na následky nediagnostikovaného zápalu slepého čreva a sepsy počas rodinnej dovolenky v Turecku. Ako uvádza Daily Mail, tragédia sa stala, keď Islu dvakrát nesprávne diagnostikovali angínu.

archívne video

Záchranná akcia na zelenej vode: Muž po skoku do plytkej vode utrpel poranenie chrbtice (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Napriek bolestiam v žalúdku – diagnóza: zápal mandlí

Štvorčlenná rodina z Jersey bola na dovolenke v Turecku, keď ich dievčatko náhle ochorelo. Podľa Daily Mail ju ošetril lekár v hoteli, no život ohrozujúcu situáciu zrejme nerozpoznal.

Napriek matkiným obavám a jasnej zmienke, že dievčatko trpelo bolesťami v bruchu a nie v hrdle, sa diagnóza ustálila na zápale mandlí.

Druhá nesprávna diagnóza viedla k smrti dvojročného dieťaťa

Na druhý deň mala rodina odletieť domov, no stav dievčatka sa rapídne zhoršoval. Rodičia sa rozhodli vziať malú do nemocnice. Keď tam však prišli, privítal ich ten istý lekár, ktorý deň predtým dvojročné dieťa ošetroval v hoteli.

Podľa Daily Mail lekár tvrdil, že Isla by sa mohla liečiť Nurofenom a odletieť domov ešte v ten istý deň. Stav Isly sa však dramaticky zhoršil a z letiska ju sanitka previezla do nemocnice.

Tam rodina dostala šokujúcu diagnózu apendicitída a sepsa. Je smutné, že zápal pokročil tak ďaleko, že slepé črevo prasklo. Isla zomrela vo veku dvoch rokov.

Viac o téme: LekárSlepé črevoTureckoSepsaDievča
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu