Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Smršť Ciarán na území Británie ustupuje: Meteorologické výstrahy však zostávajú v platnosti

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Smršť Ciarán, ktorá počas tohto týždňa zasiahla Spojené kráľovstvo, ustupuje. V platnosti zostáva na mnohých miestach výstraha pred záplavami.

Štátny meteorologický úrad uviedol, že Ciarán mieri k Severnému moru a zoslabuje. Vo štvrtok zasiahla južné pobrežia Anglicka a Normanské ostrovy, kde spôsobila silné dažde a vietor dosahoval rýchlosť v nárazoch až 160 kilometrov za hodinu. Takmer 150.000 domov zasiahol výpadok elektrickej energie.

Smršť Ciarán na území
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Smršť Ciarán na území
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Výstraha pred dažďom najnižšieho žltého stupňa zostáva v piatok v platnosti v severovýchodnom Škótsku a v sobotu na juhovýchode Anglicka. Výstrahy rôzneho stupňa boli vydané pre takmer 90 miest v južnom Anglicku a úrady vydali aj ďalších 220 varovaní pred povodňami.

Rebecca Powová z ministerstva životného prostredia povedala, že riziko na území Spojeného kráľovstva stále pretrváva, hladiny riek sú vysoké a na pobreží sú vysoké vlny. Školy na ostrove Jersey zostali zatvorené a úrady obyvateľov vyzvali, aby sa zdržiavali doma. Prevádzka letiska na ostrove je tiež prerušená.Ciarán zasiahla aj ďalšie časti Spojeného kráľovstva i viacero európskych krajín. Vo Francúzsku, Belgicku, Španielsku a Holandsku hlásia dokopy sedem úmrtí vrátane päťročného chlapca, ktorého v belgickom meste Gent zabil konár stromu.

Viac o téme: PočasieVýstrahyVeľká BritániaCiarán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu