Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Turecké aerolinky zavádzajú zľavu pre príbuzných mučeníkov: Štát im preplatí polovicu letenky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Turecká letecká spoločnosť Turkish Airlines zavádza zľavu pre príbuzných ľudí, ktorí položili život za svoje moslimské náboženské presvedčenie. Polovicu ceny letenky im uhradí turecká vláda, informoval server View from the Wing. Správa o takzvanej mučeníckej zľave vzbudila rozruch na sociálnych sieťach. Turecko totiž v súčasnom izraelsko-palestínskom konflikte podporuje palestínske radikálne hnutie Hamas.

Mučenícka zľava je určená pre "matku, otca, manžela/manželku a slobodné deti do 25 rokov" veteránov či mučeníkov. Platí iba pre lety v ekonomickej triede.

Z Bratislavy bude lietať najmodernejší Airbus A350-900 (Zdroj: Airbus)

Záujemcovia o zľavu musia mať členstvo vo vernostnom programe Miles&Smiles. Potom už im stačí kliknúť na možnosť 'mučenícka zľava', ktoré sa nachádza hneď vedľa zľavy pre seniorov a deti do dvoch rokov. Žiadne ďalšie dokumenty nie sú potrebné.

Turkish Airlines vlastní z viac ako 49 percent turecká vláda. Je to národný letecký dopravca a obsluhuje viac krajín ako ktorékoľvek iné turecké aerolinky.

Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan presadzuje tradičné moslimské rodinné hodnoty. To sa očakáva aj od takých prominentných firiem, ako sú letecké spoločnosti. Začiatkom tohto roku tak aerolinky napríklad začali pilotom umožňovať modliť sa v kokpite.

Zľavy pre mučeníkov začali už skôr ponúkať aj iné letecké spoločnosti, vrátane Qatar Airways alebo flydubai.

Viac o téme: ZľavaIzraelTurkish AirlinesMučeníciHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu