Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Teroristický poplach v Paríži: Žena kričala Alahu akbar a vyhrážala sa výbuchom, polícia ju zneškodnila

Polícia ženu postrelila.
Polícia ženu postrelila. (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Francúzska polícia dnes postrelila ženu, ktorá podľa svedkov v prímestskom vlaku v Paríži prednášala výhražné poznámky a volala Alahu akbar (arabsky Boh je veľký) a tvrdila, že sama vybuchne. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na políciu.

Polícii sa podarilo ženu, na ktorú upozornili cestujúci, "izolovať" v stanici Knižnica Françoisa Mitterranda, oznámil AFP policajný zdroj, ktorý ženu opísal ako "úplne zahalenú" a vyslovujúcu vyhrážky.

Izraelskí vojaci spozorovali teroristov, ktorí chceli preniknúť na nepriateľské územie po mori (Zdroj: Facebook/Israel Defense Forces )

Žena "odmietla poslúchnuť policajné príkazy", v obavách o svoju bezpečnosť policajti použili zbraň, dodal zdroj.

Podľa správ francúzskych médií, ženu polícia zasiahla do brucha a leží v nemocnici v stabilizovanom, ale život ohrozujúcom stave. Stanica metra a prímestských vlakov na východe Paríža bola evakuovaná.

AP pripomína, že ide o posledný incident vo Francúzsku po tom, čo krajina zvýšila stupeň varovania pred teroristickým útokom v dôsledku nedávneho ubodania učiteľa v škole v Arrase na severe krajiny islamským radikálom.

Viac o téme: VlakPolícia ParížAlahu akbar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu