Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Desivé obavy sa naplnili: Krásnu Shani Louk zavraždil Hamas, teroristi jej odrezali hlavu

Shani Louk uniesli a zavraždili bojovníci Hamasu.
Shani Louk uniesli a zavraždili bojovníci Hamasu. (Zdroj: Instagram/ shanukkk)

BERLÍN - Nemka Shani Louk bola týždne nezvestná. Teraz sa smutné obavy naplnili: 22-ročnú mladú ženu zabili teroristi z Hamasu na hudobnom festivale v Izraeli. Oznámila to jej matka. Tá v celej veci našla len malú útechu - smutne skonštatovala, že jej dieťa aspoň netrpelo.

Nemka Shani Louk je mŕtva. Ricarda Louk to povedala v rozhovore pre RTL/ntv. "Bohužiaľ sme včera dostali správu, že moja dcéra už nežije." Ricarda Louk uviedla, že o smrti jej dcéry ju informovala izraelská armáda, informuje agentúra DPA.

Izraelská armáda útočí na teroristov Hamasu (Zdroj: Facebook/Israel Defense Forces)

Izraelské ministerstvo zahraničia potvrdilo smrť o niekoľko hodín neskôr. Telo 22-ročnej ženy bolo nájdené a identifikované. Našiel sa kúsok lebečnej kosti a odobrali z nej vzorku DNA, povedala Ricarda Louk. Rodičia už dávno poskytli potrebné porovnávacie materiály. Matka predpokladá, že jej dcéra je mŕtva od 7. októbra – možno ju zabil výstrel do lebky pri teroristickom útoku.

Podľa jej rodiny 22-ročnú Shani Louk zabil islamistický Hamas na hudobnom festivale v izraelskej Negevskej púšti. Obrázky a videá, ktoré kolovali po internete, ukazovali bezvládne telo mladej ženy na pikupe. Pôvodne rodina Shani Louk, z ktorej niektorí členovia žijú v Bádensku-Württembersku, predpokladala, že mladá žena je vážne zranená, ale je nažive a nachádza sa v nemocnici v pásme Gazy. Rodina od útoku viedla kampaň za prepustenie všetkých rukojemníkov.

Shani Louk mala nemecké a izraelské občianstvo a niekoľkokrát navštívila svojich starých rodičov v Ravensburgu v Bádensku-Württembersku. Jej matka, katolíčka, ktorá neskôr konvertovala na judaizmus, emigrovala do Izraela. Židovský otec je Izraelčan.

Ricarda Louk: Je dobré mať istotu

Izraelská armáda oznámila, že informovala 239 rodín rukojemníkov. Podľa armády je od teroristického útoku Hamasu stále nezvestných 40 ľudí. Kvôli zlému stavu mnohých tiel ešte nebola identifikácia dokončená. Správy sú hrozné. Ale teraz je dobré mať istotu. „Aspoň netrpela,“ povedala Ricarda Louk.

Teroristi v mene Hamasu, ktorý vládne v pásme Gazy, vykonali 7. októbra masaker civilistov v Izraeli. Počas a v nasledujúcich dňoch zomrelo viac ako 1400 ľudí. Viac ako 230 ďalších ľudí bolo unesených do pásma Gazy.

Odrezali jej hlavu?

Izraelský prezident Jicchak Herzog (63) v pondelok v rozhovore pre Bild povedal, ako kruto bola zavraždená Shani Louk po tom, čo bola deportovaná do Gazy.

„Je mi naozaj ľúto, že vám musím oznámiť, že sme teraz dostali správu, že Shani Nicole Louk bola potvrdená zavraždená a mŕtva. Jej lebka sa našla,“ povedal prezident Herzog.

„To znamená, že tieto barbarské sadistické zvieratá jej jednoducho odsekli hlavu, keď útočili, mučili a zabíjali Izraelčanov. Je to veľká tragédia a jej rodine vyjadrujem hlbokú sústrasť."

Viac o téme: VraždaIzraelGazaHamasShani Louk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu