Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Zrážka vlakov na juhovýchode Indie si vyžiadala najmenej 13 obetí

Nehoda vlaku v Indii Zobraziť galériu (2)
Nehoda vlaku v Indii (Zdroj: SITA/AP Photo)

NAÍ DILLÍ - Najmenej osem ľudí zahynulo a približne 50 ďalších utrpelo zranenia pri nedeľnej zrážke dvoch vlakov na juhovýchode Indie. Uviedli to indické médiá s odvolaním na miestnych predstaviteľov, informuje agentúra AFP.

K nehode došlo medzi obcami Alamanda a Kantakapalle v indickom štáte Andhrapradéš. V dôsledku zrážky sa vykoľajili vozne s cestujúcimi, napísala indická tlačová agentúra PTI. Podľa predbežných informácii nehodu zapríčinilo, že jeden z vlakov nezastavil na pokyn svetelnej signalizácie.

Agentúra Reuters s odvolaním na predstaviteľa miestnej vlády uviedla, že nehoda si vyžiadala najmenej trinásť obetí. Indický premiér Naréndra Módí na sociálnej sieti napísal, že vyjadril sústrasť rodinám obetí a modlí sa za čo najskoršie zotavenie zranených.

Nehoda vlaku v Indii
Zobraziť galériu (2)
Nehoda vlaku v Indii  (Zdroj: SITA/AP Photo)

India má jednu z najväčších železničných sietí na svete a v priebehu rokov zažila niekoľko vlakových katastrof. Jedna z najtragickejších sa odohrala v roku 1981, keď sa v indickom štáte Bihár vlak vykoľajil na moste a zrútil sa do rieky. Zahynulo vtedy približne 800 ľudí, pripomína AFP. V júni si zrážka osobných vlakov vo východoindickom štáte Urísa vyžiadala takmer 300 obetí.

Oficiálni činitelia uviedli, že podľa predbežného vyšetrovania spôsobila zrážku vlakov ľudská chyba. Nehoda sa stala v nedeľu večer, keď osobný vlak zastavil na trati kvôli prasknutému káblu a zozadu doň narazil druhý osobný vlak, ktorého rušňovodič prehliadol signál, že má zastaviť.

Podľa informácií indickej železnice muselo byť kvôli nehode zrušených 33 vlakových spojov a ďalších 22 bolo odklonených. Trať bude zrejme sprevádzkovaná dnes večer.

Viac o téme: NehodaVlakObeteZrážkaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu