Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nehoda nákladného auta a automobilu v Maďarsku si vyžiadala jednu obeť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

BUDAPEŠŤ - Jednu obeť a osem zranených si v piatok vyžiadala nehoda nákladného auta a automobilu vezúceho migrantov na území Maďarska neďaleko srbských hraníc. Správu sme prevzali od agentúry Reuters.

Starostka maďarskej obce Ásotthalom, v ktorej sa nehoda stala, na Facebooku napísala, že vodiča, ktorý migrantov prevádzal spod trosiek vytiahol ďalší prevádzač a z miesta nehody ho odviezol iným autom. Podľa záchranných zložiek tri deti utrpeli v dôsledku nehody život ohrozujúce zranenia.

Archívne video

Polícia zverejnila autentické video: Takto sa stala tragédia, pri ktorej zomrel 14-ročný chlapec (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Reuters s odvolaním na policajné údaje píše, že na maďarsko-srbských hraniciach bol v posledných mesiacoch zaznamenaný nárast nelegálnych prekročení hranice migrantmi, ktorí prichádzajú prostredníctvom takzvanej migračnej trasy naprieč Balkánskym polostrovom. Za pomoci prevádzačov potom smerujú na Slovensko či do Rakúska.

Podľa agentúry ide predovšetkým o migrantov z Blízkeho východu a Afganistanu. Do Maďarska sa zo Srbska dostanú aj napriek oceľového plotu, ktorý dal maďarský premiér Viktor Orbán vybudovať po migračnej kríze v roku 2015.

Viac o téme: NehodaKamiónMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu