Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hasiči v New Yorku vyslobodzovali muža: Neuveríte, kde bol uväznený!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Hasiči v New Yorku riešili kurióznu núdzovú situáciu, keď v silne zabezpečenej trezorovej miestnosti klenotníctva na Manhattane zostal omylom uväznený muž. Pokúšali sa k nemu dostať vyše niekoľko desiatok centimetrov silnú betónovú stenu posilnenú oceľovými plátmi, nakoniec ale museli svoju snahu vzdať a počkať, kým sa miestnosť sama otvorí pomocou časovača, napísala agentúra AP.

Muž strávil v trezore v budove na Piatej Avenue známej ako World Diamond Tower noc z utorka na stredu. Podľa zástupcu vedúceho hasičov Johna Sarrocca v trezorovej miestnosti uviazol vo chvíli, keď dovnútra prišiel pre svoju uloženú bezpečnostnú schránku. Nie je jasné, prečo sa dvere v tej chvíli zatvorili.

archívne video

Muž podvodom oklamal seniorku. Poznáte ho? (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Informácie vďaka bezpečnostnej kamere

Hasiči mali o stave zatvoreného muža informácie vďaka bezpečnostnej kamere a komunikovali s ním. Začali tiež pracovať na tom, aby sa k nemu cez betónovú stenu dostali, nakoniec ale proces prerušili vo chvíli, keď sa prebúrali k oceľovému plátu. "S kovom je ten problém, že by sme museli použiť rezací horák, čo by ale mohlo ovplyvniť prostredie pre osobu vo vnútri," povedal Sarrocco. Kvôli obavám o bezpečnosť sa čakalo, či sa dvere trezoru samy otvoria pomocou časovača nastaveného na rannú hodinu, čo sa nakoniec aj stalo.

Viac o téme: TrezorKlenotníctvoNew YorkHasiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu