Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hygienický škandál v Číne: VIDEO Zamestnanec močil do nádrže na výrobu piva

Kamera odhalila muža, ako močí do nádrže na výrobu piva.
Kamera odhalila muža, ako močí do nádrže na výrobu piva. (Zdroj: Twitter)

PEKING - Tradičný čínsky pivovar Tsingtao čelí hygienickému škandálu. Na sociálnych sieťach sa objavili zábery doteraz neznámeho pracovníka, ktorý močil do nádoby so sladom.

V klipe, ktorý má na sociálnych sieťach milióny zhliadnutí, vidno robotníka v uniforme a prilbe, ako prelieza cez vysokú stenu do nádrže a potom do nej močí. Miestom, kde sa klip nakrúcal, je „Továreň na pivo Tsingtao č. 3,“ informovala v piatok miestna tlačová agentúra The Paper.

archívne video

Jarný pivný festival v Ružinove (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Tsingtao Brewery Group, šiesty najväčší výrobca piva na svete, potvrdil incident v meste Pingdu vo východnej provincii Shandong a uistil, že dotknutá zásielka bola zapečatená a nevstúpila do výroby. Stále nie je jasné, či je cikajúci MUž zamestnancom pivovaru alebo externý pracovník.

Močiaci muž aj autor videozáznamu sú podľa miestnych médií v cele policajného zaistenia. Právnik Shao Ke povedal, že sa domnieva, že činy muža porušili miestne zdravotné predpisy – čo môže viesť k tomu, že bude uväznený až na sedem rokov. Incident s močením spôsobuje spoločnosti veľa bolesti hlavy. Mnohí používatelia na sociálnych sieťach vyjadrili svoje znechutenie a oznámili, že už nebudú piť pivo Tsingtao.

V posledných dňoch sa prepadla aj cena akcií spoločnosti. V piatok bolo mínus jeden percentuálny bod, v pondelok dokonca 7,5 percentuálneho bodu. Spoločnosť uviedla, že kvalitu jej produktu berie veľmi vážne a že nie je dôvod na obavy spotrebiteľov. Tsingtao je druhým najväčším pivovarom v Číne a pivo sa vyváža do viac ako 100 krajín.

Viac o téme: PivoPivovarMočenieČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu