Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

ODHALENÝ plán teroristov Hamasu: Neuveriteľná krutosť...TAKTO mali zaútočiť na bezbranných civilistov

Pohľad na dôsledky vojny medzi Izraelom a radikálnym palestínskym a teroristickým hnutím Hamas Zobraziť galériu (2)
Pohľad na dôsledky vojny medzi Izraelom a radikálnym palestínskym a teroristickým hnutím Hamas (Zdroj: SITA/AP/Hatem Ali)

PÁSMO GAZY – Vojna medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas mala byť krutejšia ako sa zdalo. Len málokto si vie predstaviť ešte horší osud pre civilistov, ktorých zastrelia priamo na mieste, alebo ich použijú ako rukojemníkov. Plány teroristov však boli skutočne ešte desivejšie.

archívne video

Fico o zostavovaní vlády, oficiálnych nomináciach Smeru i vojne v Izraeli (Zdroj: Facebook/ Robert Fico )

Izraelský prezident Isaac Herzog sa vyjadril, že teroristi palestínskej radikálnej skupiny Hamas mali siedmeho októbra v južnej časti Izraela dostať presné inštrukcie na výrobu smrtiacich chemických zbraní. Informuje o tom Sky News. Toto zarážajúce a desivé tvrdenie opiera prezident o izraelské obranné sily (IDF), ktoré mali nájsť v oblečení jedného z teroristov USB kĺúč s týmito informáciami. Zdrojom mala byť príručka al-Káidy z roku 2003.

Pokyny na vytvorenie chemických zbraní boli viac ako desivé. Na USB kľúči sa mal nachádzať PDF dokument s materiálom z Al-Káidy. Pokyny zneli jasne: "Odrezať hlavy bábätkám, vziať rukojemníkov a vyrobiť improvizované zariadenia na rozptyľovanie kyanidu."

Vyhlásenie prezidenta 

Herzog sa vyjadril, že tento materiál Al-Káidy je dôkazom toho, že Hamas považuje túto organizáciu za vzor. "Svedčia o tom aj pokusy Hamasu častokrát napodobniť ISIS," uviedol prezident s tým, že Izrael má do činenia s tromi teroristickými organizáciami (Al-Káida, ISIS a Hamas). Správy, ktoré sa šíria z pásma Gazy sú podľa neho skreslené a nepravdivé. Poukazoval tak na tvrdenie, že Izrael prerušil dodávky vody, elektriny a paliva do tejto oblasti.   

"Boli to rakety Hamasu, ktoré zničili elektrickú infraštruktúru v pásme Gazy. S nami to nemá nič spoločné. Dodávame síce len 7 percent vody z celkového objemu, ale v Gaze sú zásoby pre humanitárne potreby a ich koordináciu riadi misia UNRWA. Každú hodinu veľmi pozorne sledujeme humanitárnu situáciu v oblasti," uviedol saac Herzog. 

Odkaz premiérovi 

Prezident ďalej zdôraznil, čo sa stane s Gazou, pokiaľ Izrael dosiahne svoj cieľ a zničí Hamas. "Je to rozhodnutie Benjamina Netanjahua. Je vôbec možný nejaký mier? Môže človek pri vedomí uzavrieť mier s niekým, kto chce jeho dieťaťu odrezať hlavu? Ja osobne by som do mieru v podobe dvoch štátov nešiel, keď môj národ trpí a krváca," povedal s odkazom na premiéra krajiny. 

Následky vojny medzi Izraelom a Hamasom
Zobraziť galériu (2)
Následky vojny medzi Izraelom a Hamasom  (Zdroj: SITA/AP/Yasser Qudih)

Herzog má podľa svojich slov víziu začlenenia Izraela do regiónu, teda nájsť spôsob ako spolunažívať s Palestínčanmi. Lenže to nebude platiť v prípade, že budú oslavovať ako teraz, keď spáchali najstrašnejší teroristický útok v Izraeli.

Viac o téme: CivilistiVraždenieChemické zbraneHamasPásmo GazyPrezidentIzrael vo vojneIsaac Herzog
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu