Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Polícia varuje tínedžerov pred nakrúcaním znepokojivých videí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Polícia varuje tínedžerov pred nakrúcaním znepokojivých videí. Upozornila na prípad, keď muž vo videu pre zvýšenie sledovanosti opisoval, že je v ohrození života. Apeluje na občanov, aby nedochádzalo k zamestnávaniu jej síl a prostriedkov na úkor prípadov, kde ide skutočne o ľudský život.

archívne video

Policajt v civile chytil zlodejku z obchodného centra v Trenčíne (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

"Policajná hliadka išla osobne preveriť, či nie je ohrozený život autora videa. (...) Policajti sa stretli s otcom autora videí, ktorý svojho syna ihneď telefonicky kontaktoval a zistil, že jeho život nie je v ohrození. Na základe vzájomnej dohody otec po príchode svojho syna zavolal na číslo 158 a potvrdil, že prišiel domov a nič mu nehrozí. Jeho syn uviedol, že myšlienky o svojej blízkej smrti nemyslel vážne, malo ísť iba o populárny trend na zvýšenie sledovanosti," ozrejmila polícia na sociálnej sieti.

 

POLÍCIA VARUJE TÍNEDŽEROV PRED TRENDOM ZNEPOKOJIVÝCH VIDEÍ ⚠️🎥 📩 Viacerí občania sa obrátili na sociálne siete...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Friday, October 20, 2023

Prezídium Policajného zboru v tejto súvislosti upozornilo, že akékoľvek podobné videá či statusy berie vážne. "Bez ohľadu na to, či ide alebo nejde o trend," doplnilo. Pripomenulo, že preverovanie je časovo náročné a zamestnáva viacero útvarov. Apeluje na mladistvých a ich rodičov, aby o téme diskutovali.

Viac o téme: VarovaniePolícia Tínedžeri Znepokojivé videá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu