Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dôchodca prenajímal byt palestínskej rodine: Zavraždil im syna (†6), pretože nenávidel moslimov

Fotografia zavraždeného chlapca Zobraziť galériu (2)
Fotografia zavraždeného chlapca (Zdroj: reprofoto Youtube/ABC News)

WASHINGTON/PLAINFIELD — Sedemdesiatjedenročného Američana obvinili v nedeľu z trestného činu vraždy z nenávisti. Muž pri sobotňajšom útoku, ktorý vyšetrovatelia spájajú s najnovším konfliktom medzi Izraelom a palestínskym islamistickým hnutím Hamas, ťažko zranil moslimku a zabil jej šesťročného syna, informovali agentúry AFP a DPA.

K činu došlo v sobotu v Plainfielde, predmestí Chicaga. "Vyšetrovatelia zistili, že podozrivý sa na obidve obete tohto brutálneho útoku zameral preto, že sú moslimovia a z dôvodu pokračujúceho konfliktu na Blízkom východe medzi Hamasom a Izraelčanmi," uviedol úrad šerifa v okrese Will. O tom, ako polícia k tomuto záveru dospela, však bližšie informácie neposkytla, poznamenala agentúra DPA.

Chlapca podľa výsledkov pitvy útočník 26-krát bodol veľkým nožom vojenského typu. Žena mala na tele viac ako tucet bodných rán, no očakáva sa, že útok prežije. Muža podozrivého z útoku našli po čine sedieť na zemi pri príjazdovej ceste k domu; na čele mal reznú ranu. Podľa polície obete útoku bývali na prízemí jeho domu v podnájme. Izrael vyhlásil vojnu Hamasu minulú nedeľu, deň po tom, čo množstvo bojovníkov tejto militantnej organizácie vtrhlo z pásma Gazy na územie Izraela, kde zavraždili viac ako 1400 ľudí, väčšinou civilistov.

Otec zavraždeného moslimského chlapca
Zobraziť galériu (2)
Otec zavraždeného moslimského chlapca  (Zdroj: SITA/Jim Vondruska/Chicago Sun-Times via AP)

 Izrael na to reagoval odvetnými náletmi na pásmo Gazy, ktoré si podľa palestínskych zdrojov doteraz vyžiadali viac ako 2600 obetí. Židovský štát tam chce navyše v najbližšom čase začať rozsiahlu pozemnú operáciu.

Viac o téme: VraždaMoslimUSAIzraelPalestínaHamasPlainfield
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu