Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Za posledných 24 hodín odhalili na južnej Morave 115 nelegálnych migrantov

České kontroly na hraniciach sa začali.
České kontroly na hraniciach sa začali. (Zdroj: Facebook/Policie ČR)

PRAHA - Za posledných 24 hodín odhalili policajti na južnej Morave 115 utečencov zo Sýrie. Z toho 70 migrantov sa vo štvrtok večer cez bývalý hraničný priechod Lanžhot-Stará cesta pokúsilo prejsť v nákladnom aute. V piatok to uviedla česká polícia, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Vodič ignoroval výzvu na zastavenie, auto odstavil obďaleč a utiekol do priľahlého lesa. Pátranie po ňom stále prebieha, nasadený bol aj vrtuľník s termovíziou," spresnil hovorca polície Juhomoravského kraja Pavel Šváb. Za posledný týždeň riešila polícia v tejto oblasti niekoľko podobných prípadov. V dodávke na hraničnom priechode Hodonín-Holíč odhalili 23 utečencov a viac než 40 Sýrčanov sa tiesnilo v dodávke, ktorú zastavili na diaľnici D2 pri Lanžhote. 

Podľa vedúceho juhomoravskej cudzineckej polície Radka Padělka zadržali troch prevádzačov pre podozrenie zo spáchania trestného činu organizovania a umožnenia nedovoleného prekročenia štátnej hranice. Cudzincov podľa jeho slov poučili, že nespĺňajú podmienky na vstup do ČR, odopreli im vstup na české územie a vrátili späť na Slovensko.

Viac o téme: Česká republikaMigrantiJužná Morava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu