Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrôzostrašný útok medveďa na zaľúbený pár so psom: Osudné kempovanie! Záchranárom sa naskytol príšerný obraz

(Zdroj: Getty Images)

ALBERTA – Kempovanie v kanadskom národnom parku Banff, v kanadskej provincii Alberta sa stalo osudným pre manželský pár a ich štvornohého miláčika. Na miesto nešťastia bol vyslaný zásahový tím, ktorého na útok medveďa upozornilo GPS zariadenie.

Spoločnosť Parks Canada v sobotu večer uviedla, že v piatok okolo 20:00 miestneho času dostala varovanie zo zariadenia GPS, ktoré naznačovalo útok medveďa v údolí rieky Red Deer, západne od ranča Ya Ha Tinda. Práve na tomto mieste na dvojicu mladých ľudí s ich štvornohým miláčikom zaútočil medveď grizly a početným zraneniam žiaľ na mieste podľahli, informoval britský DailyMail.

Výstup na Téryho chatu vo Vysokých Tatrách (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

„Boli to dlhoroční partneri, ktorí milovali prírodu a boli nerozluční,“ uviedol zdroj blízky rodine zosnulých. „Poznali medvedí protokol a riadili sa ním,“ dodal. No agresívnej beštii sa zrejme ubrániť už nedokázali. Podľa hovorcu národného parku po nahlásení GPS zariadením ihneď zmobilizovali záchranný tím, vrátane pracovníkov špeciálne vyškolených na útoky divokou zverou.

Práve títo pracovníci narazili neďaleko miesta nešťastia na agresívneho medveďa, ktorého ihneď uspali, aby predišli ďalšiemu nešťastiu. Rodina zosnulých upresnila, že krátko pred incidentom sa im ohlásili so správou, že sa na noc utáborili. K stretu s medveďom tak muselo dôjsť krátko po ich utáborení. Vedenie národného parku vyjadrilo úprimnú sústrasť rodine a priateľom manželského páru.

Národný park Banff každoročne priláka viac ako štyri milióny turistov, no zároveň je domovom medveďa grizlyho ale aj medveďa čierneho. Hovorca národného parku uviedol, že smrteľné útoky bývajú veľmi zriedkavé, no s pribúdajúcimi turistami v tejto oblasti pribúdajú aj útoky na ľudí. Práve počas jesene medvede aktívne vyhľadávajú potravu pred zimným spánkom a medveďa mohli prekvapiť z bezprostrednej blízkosti, čo viedlo pravdepodobne k obrannému útoku.

Viac o téme: MedveďGrizlyútok medveďa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu