Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Prevádzka letiska vo Frankfurte bola prerušená po spozorovaní dronu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR)

FRANKFURT NAD MOHANOM - Viacero letov na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom bolo zrušených alebo odložených po tom, ako nad letiskom vo štvrtok večer spozorovali dron. Informuje agentúry AFP.

Prevádzka frankfurtského medzinárodného letiska bola na 40 minút úplne zastavená, uviedla v piatok letisková hovorkyňa. Dron spozorovali po prvý raz krátko po 20.00 h miestneho času a následne pozastavili len odlety. Neskôr však bolo bezpilotné lietadlo spozorované opäť, čo si vynútilo úplné prerušenie prevádzky letiska - od 20.30 h do približne 21.10 h.

Lety meškali, aj ich prekladali

Letisko vo štvrtok večer hlásilo 20 zrušených letov. Nie je však jasné, či mali všetky tieto zrušenia spojitosť s dronom. Ďalšie lety mali meškania a niektoré boli preložené na piatok.

Prevádzkovateľ letiska preto vyzval pasažierov, aby si skontrolovali stav svojich letov a dostavili sa na letisko v dostatočnom predstihu. Čakacie doby sa z dôvodu vyššieho počtu pasažierov môžu predĺžiť. Hovorkyňa nemeckej spolkovej polície, ktorá má letisko na starosti, v piatok potvrdila spozorovanie dronu a s tým spojené rušenia letov.

Toto najväčšie nemecké letisko sa nachádza v spolkovej krajine Hesensko, približne 11 kilometrov južne od Frankfurtu nad Mohanom. Vlani vybavilo približne 48,9 milióna pasažierov a v tomto ukazovateli bolo šiestym najvyťaženejším v Európe.

Viac o téme: LetiskoNemeckoDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu