Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalší sexuálny škandál v cirkvi: Kňaz zneužíval omámené ženy a nakrúcal si ich na video

(Zdroj: Getty Images)

MÁLAGA - Na juhu Španielska polícia zatkla kňaza, ktorý údajne omámil a sexuálne zneužil najmenej päť žien. 34-ročného muža, ktorý si údajné činy aj nafilmoval, zatkli vo Vélez-Málaga v Andalúzii, asi 30 kilometrov východne od Málagy, uviedla v pondelok polícia.

Zo zaistených videí sa zatiaľ podarilo identifikovať päť obetí. Polícia však uviedla, že nemôže vylúčiť, že v priebehu vyšetrovania sa nájde viac napadnutých žien, píše elpais.com. Vyšetrujúci sudca nariadil pre kňaza vyšetrovaciu väzbu.

archívne video

Krajský súd v Bratislave poslal do väzby obvineného záchranára (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ženy o zločine nič nevedeli

Ženy identifikované na videách, ktoré boli odvtedy kontaktované, si neuvedomili, že sa stali obeťami údajného sexuálneho zločinu, pretože im pred činom podal sedatívum. O existencii videí tiež nevedeli, uvádza sa v policajnej správe.

Vyšetrovanie sa začalo v auguste, keď bývalá spolubývajúca obvineného objavila na pevnom disku videá a fotografie zobrazujúce zločiny, z ktorých bol muž obvinený. Okamžite zalarmovala úrady.

Obete patrili do okruhu priateľov

Všetky údajné obete patria podľa polície do okruhu priateľov kňaza a podľa aktuálnych zistení boli mužom zneužívané na skupinových výletoch do rôznych regiónov Španielska. Biskupská diecéza v Málage, ktorá je za kňaza zodpovedná, vyjadrila bolesť vo vyhlásení. Uviedli, že na prípade spolupracujú s vyšetrovacími orgánmi.

Viac o téme: KňazSexuálne zneužívanieŠpanielskoCirkev
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu