Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKUÁLNE Tragédia v Česku: Žena použila náplasť s fentanylom a následkom toho zomrela

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Mužovi (49) z Brna hrozí až 18-ročné väzenie. Česká polícia ho obvinila v súvislosti so smrťou ženy (†36) v Zlínsku, ktorá použila náplasť s fentanylom. Táto látka sa v zdravotníctve používa na utlmenie bolesti, ale zneužívajú ju aj narkomani.

Ako informuje stránka novinky.cz, hovorkyňa polície Simona Kyšnerová informovala, že vyšetrovatelia muža obvinili z nedovolenej výroby a iného nakladania s omamnými a psychotropnými látkami a s jedmi.

archívne video

Polícia zadržala dvoch mužov: V Bratislave obchodovali s drogami (Zdroj: Polícia - Bratislavský kraj)

„Tento rok koncom júna predal za päťsto korún a následne odoslal prípravok vo forme náplastí obsahujúci látku fentanyl tridsaťšesťročnej žene zo Zlínska, s ktorou sa zoznámil na sociálnej sieti. Neoprávnene teda distribuoval omamnú látku, ktorá bola lekárom predpísaná jeho chorej matke,“ vysvetlila hovorkyňa.

Žena, ktorá si náplasť aplikovala, sa otrávila a privodila si tak zlyhanie životných funkcií. „Na otravu fentanylom zomrela,“ povedala Kyšnerová. Muž podľa slov hovorkyne nepredal drogu žene prvýkrát.

Fentanyl je obľóbený u drogovo závislých pre svoje omamné účinky ako má heroín alebo morfín, ale môže byť aj päťdesiatkrát silnejší. Polícia nevysvetlila, či si žena objednala prpravok na potlačenie bolesti alebo ako drogu. Podľa informácií portálu novinky.cz to bol ale ten druhý prípad.

Viac o téme: SmrťČeskoFentanylDrogyŽena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu