Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slová chvály pre Ukrajinu: Ruský generál vyzdvihol úspešnú protiofenzívu Kyjeva

Andrej Guruljov chválil ukrajinskú protiofenzívu. Zobraziť galériu (2)
Andrej Guruljov chválil ukrajinskú protiofenzívu. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Ukrajina postupuje pomaly vo svojej protiofenzíve spustenej v júni. Napriek tomu ruský politik, ktorý by mal byť v skutočnosti na strane Vladimíra Putina, priznáva: Kremeľské jednotky majú v dôsledku toho obrovské problémy. Poslanec Dumy Andrej Guruljov identifikoval tieto slabé miesta.

Je toto ďalšie poníženie pre Vladimíra Putina? Andrej Guruljov, poslanec Dumy a bývalý vojenský generál, je v skutočnosti na strane šéfa Kremľa a už šokoval ľudí v ruskej štátnej televízii divokými hrozbami voči Ukrajine a Západu. Otvorene však kritizoval aj kremeľské jednotky a v diskusnej relácii hovoril o problémoch na fronte. Teraz Guruljov opäť ponížil ruských vojakov na sociálnej sieti Telegram, keď chválil ukrajinskú protiofenzívu, ktorá prebieha od júna.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 572 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Guruljov, ktorý patrí k Putinovej strane Jednotné Rusko, na sociálnej sieti napísal: "Nepriateľ, ktorý na začiatku svojho protiútoku cielene zaútočil na naše sily, zmenil taktiku bojových operácií. Už nenapreduje vo veľkých oddieloch," a priznáva: "Hromadne používajú kazetové granáty, spôsobujú škody ohňom na pevnostiach našich jednotiek, útočných skupín, majú veľa munície, snažia sa spáliť úplne všetko. Áno, táto situácia núti naše jednotky ďaleko ustúpiť." Guruljov tiež píše, že „účinnosť“ ruských vrtuľníkov sa znížila. Ukrajinci by ich ľahko zostrelili pomocou prenosných systémov protivzdušnej obrany.

Guruljov ďalej potvrdzuje: "Nepriateľ sa naučil pracovať s našimi veľmi dômyselne položenými mínovými poľami. Zručne ich vyčistil a spôsobil im škody delostreleckou paľbou a použitím vlečných sietí." Ukrajincov chváli aj za to, že využívajú ich množstvo bezpilotných lietadiel, ktoré by rozumne využili nielen na fronte, ale aj „v našom hlbokom vnútrozemí“. Tieto vyhlásenia sú o to prekvapujúcejšie, že podľa mnohých západných expertov ukrajinská protiofenzíva postupuje dosť pomaly.

Slová chvály pre Ukrajinu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Napriek tomu má v tom jasno aj Guruljov: "Áno, sme silnejší, naši vojaci sú silnejší a statočnejší, naše jednotky sú profesionálnejšie. Držíme sa, prispôsobujeme sa, prispôsobujeme sa, vyhrávame, už sme veľkú časť nepriateľských síl zlikvidovali." Poslanec Dumy dodal: "Je však hlúpe popierať, že NATO dnes bojuje proti nám so všetkými svojimi vyspelými technológiami." Napriek tomu si je Guruljov istý, že Rusko vojnu vyhrá – napriek všetkým prekážkam, medzi ktoré podľa jeho názoru patria aj „klamstvá“ v rámci vlastnej armády.

Viac o téme: GenerálPoslanec RuskoProtiofenzívaVojna na UkrajineAndrej Guruljov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu