Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Obrovská tragédia počas vystúpenia akrobatov: Lietadlo sa zrútilo pri aute s rodinou, zahynulo dievčatko (†5)

Havária talianskeho vojenského lietadla
Havária talianskeho vojenského lietadla (Zdroj: Twitter/Black hat)

TURÍN - Päťročné dievča prišlo v sobotu o život, keď sa v blízkosti severotalianskeho Turína zrútilo lietadlo armádnej akrobatickej skupiny Frecce Tricolori. Lietadlo alebo jeho časti zasiahli auto, v ktorom sa viezla štvorčlenná rodina; rodičia a deväťročný brat dievčaťa vyviazli so zraneniami, informuje agentúra AP s odvolaním sa na správy miestnych médií.

Lietadlo akrobatickej skupiny talianskeho letectva sa zrútilo počas cvičenia. Pilotovi sa podarilo katapultovať a bol prevezený do nemocnice s popáleninami.Príčina havárie nebola bezprostredne známa. Vojenské zdroje však naznačili, že mohlo dôjsť ku kolízii lietadla s vtákom.Na videozázname z miesta nešťastia vidieť deväť lietadiel letiacich v dvoch formáciách v tvare písmena V. Jeden zo strojov, ktoré odštartovali z letiska Turín-Caselle, sa následne zrútil na zem a vybuchol.

archívne video

V Tanzánii havarovalo dopravné lietadlo (Zdroj: Twitter/Brian Obuya)

Fotky z miesta udalosti zachytávajú vrak lietadla v kukuričnom poli neďaleko letiska a tiež obhorené zvyšky auta prevráteného na okraji cesty.Frecce Tricolori je elitným tímom akrobatických pilotov, ktorí sa v sobotu pripravovali na nedeľňajšiu leteckú šou pri príležitosti 100. výročia talianskeho letectva. Plánovanú prehliadku po sobotňajšej tragédii zrušili, uvádza agentúra ANSA.Brat deväťročného dievčaťa, ktoré v dôsledku pádu lietadla zahynulo, bol hospitalizovaný s popáleninami v turínskej nemocnici, rovnako ako obaja rodičia. Informácie o závažnosti ich zranení nie sú známe, čo platí aj v prípade pilota.

Viac o téme: DieťaHaváriaúmrtieVojenské lietadloTurín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu