Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Testy DNA znížili počet obetí požiarov na Maui, oznámili havajské úrady

(Zdroj: SITA/Matthew Thayer/The Maui News via AP)

HONOLULU - Úrady na Havaji upravili počet úmrtí v dôsledku ničivých požiarov na havajskom ostrove Maui na najmenej 97 ľudí. Informácie boli prevzaté od agentúry AP.

Úrady sa pred časom domnievali, že pri požiaroch zahynulo najmenej 115 ľudí, ale ďalšie testy ukázali, že od niektorých obetí mali viaceré vzorky DNA. Riaditeľ forenzného laboratória na ministerstve obrany USA John Byrd na tlačovej konferencie v piatok popoludní uviedol, že súčasný počet mŕtvych by sa mal považovať za minimálny, pretože je možné, že ešte narastie.

Stanovenie počtu obetí lesných požiarov v meste Lahaina z 8. augusta bolo obzvlášť komplikované kvôli škodám spôsobeným požiarmi a chaosu, keď sa ľudia snažili uniknúť, uviedli úrady. V niektorých prípadoch boli spolu s ľudskými pozostatkami neúmyselne zozbierané aj pozostatky zvierat. Doteraz bolo pozitívne identifikovaných 74 zosnulých, uviedol policajný šéf na Maui John Pelletier. Lesné požiare na Maui boli v Spojených štátoch označené za najsmrteľnejšie za uplynulé storočie. Plamene zdevastovali mesto Lahaina na západnom pobreží ostrova, kde žilo približne 12.000 ľudí.

Viac o téme: PožiarObeteHavaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu