Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Najmenej 16 mŕtvych si vyžiadal požiar v uhoľnej bani v juhozápadnej Číne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING - Najmenej 16 ľudí zahynulo pri požiari v uhoľnej bani v provincii Kuej-čou na juhozápade Číny. TASR informuje podľa agentrú AP a AFP.

Požiar vypukol v uhoľnej bani Šan-ťiao-šu v nedeľu ráno miestneho času, oznámila na svojej webovej stránke v nedeľu večer administratíva mesta Pchan-čou. "Podľa predbežných zistení vypukol požiar dopravného pásu, v dôsledku čoho zostalo (v bani) zakliesnených 16 osôb," uviedli úrady bez ďalších podrobností. Záchranári požiar uhasili a teplota na mieste sa vrátila do normálu. Po "predbežnom overení nemá 16 ľudí žiadne životné funkcie", uvádza sa v oznámení. 

Baňa Šan-ťiao-šu v meste Pchan-čou je asi 3 600 kilometrov juhozápadne od hlavného mesta Peking. Komunistická Čína je najväčší svetový producent znečisťujúcich látok, ktoré spôsobujú zmenu klímy. Stále prevádzkuje tisíce uhoľných baní, hoci Peking sa zaviazal, že do roku 2030 dosiahne minimum emisií skleníkových plynov. Úradom sa v posledných rokoch podarilo zlepšiť bezpečnostné normy v banskom sektore, priemyselnú výrobu však často sužujú nehody. Na príčine je často nedodržiavanie predpisov. Vlani zahynulo pri 168 nehodách podľa oficiálnych údajov 245 ľudí.

Viac o téme: ČínaPožiarBaňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu