Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Trapas v Česku: Kandidát na ústavného sudcu Simon učí mužov ejakulovať a pestovať vnútornú silu

Najnovší kandidát na ústavného sudcu v Českej republike má zaujímavý koníček
Najnovší kandidát na ústavného sudcu v Českej republike má zaujímavý koníček (Zdroj: Facebook/Petr Blažek, Foto: https://orelvhnizde.cz/)

PRAHA – Najnovší kandidát na ústavného sudcu v Českej republike Pavel Simon spôsobil poriadny rozruch. Vo voľnom čase vedie ezoterickú skupinu „Čchi-kung Orel v hnízdě“. Klientom napríklad radí, aby po štyridsiatke menej ejakuovali, pretože strácajú množstvo energie.

Český prezident Petr Pavel navrhol Senátu na ústavného sudcu Pavla Simona, sudcu a predsedu senátu Najvyššieho súdu so špecializáciou na zodpovednosť štátu za škodu a nemajetkovú ujmu. Pavel je presvedčený, že práve Simon spĺňa odborné ale aj morálne požiadavky, ktoré má ústavný sudca spĺňať. Senát má na posúdenie jeho nominácie 60 dní, informujú české médiá.

Hovorca prezidentky informuje verejnosť o žalobe, ktorú Zuzana Čaputová podáva na Roberta Fica (Zdroj: Kancelária prezidenta SR)

Simon je známy kauzou, v ktorej ako ústavný sudca odmietol odškodniť signatára Charty 77 Petra Hanzlíka za nútené vysťahovanie z Československa v rámci akcie Asanácie. Nápravu zjednal až Ústavný súd SR v čase, keď už bol Hanzlík mŕtvy,  informoval na sociálnej sieti český historik Petr Blažek. Upozornil aj na webovú stránku a aktivity Simona a jeho organizáciu venujúcu sa cvičeniu Čchi-kung, duchovnému učeniu a cvičeniu. Sudca Simon však okrem cvičenia odporúča, aby muži po štyridsiatke menej ejakuovali, pretože strácajú zbytočné množstvo energie, dodal historik na sociálnej sieti.

 

Soudce v hnízdě Kandidát prezidenta na ústavního soudce Pavel Simon odmítl jako soudce odškodnit signatáře Charty 77...

Posted by Petr Blažek on Wednesday, September 13, 2023

Simon vedie organizáciu Orel v hnízdě so svojou manželkou Alicou od roku 1997 a učil už tisíce študentov. Pôsobia v 15 českých mestách a venujú sa najmä práci s energiou a pestovaniu vnútornej sily. Podľa jeho slov „telo nedokáže rozlíšiť, ktorá ejakulácia má za cieľ splodiť nový život a ktoré je iba následkom rekreačnej aktivity,“ uvádza kandidát na sudcu Ústavného súdu na svojom blogu. Podľa čínskej medicíny je údajne kritický vek 40 rokov.

Ako problematického kandidáta ho považuje aj predseda ústavno-právneho výboru Tomáš Goláň (ODS), ale aj senátorka Hana Marvanová (za Spolu), okrem iného aj v súvislosti s kauzou H-System, pri ktorej prišlo viac ako tisíc ľudí o takmer miliardu českých korún. Simon je jedným z piatich nominantov českého prezidenta Pavla.

Viac o téme: Česká republikaPetr PavelPavel Simonústavný sudca ČR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu