Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Požiare narušili železničnú dopravu v Hamburgu: Zrejme ich založili úmyselne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAMBURG - Séria požiarov poškodila v noci na piatok železničnú infraštruktúru v nemeckom prístavnom meste Hamburg, v dôsledku čoho bola narušená doprava medzi Hamburgom a Berlínom i pobrežím Baltského mora. Informovali o tom agentúry AP a DPA a AFP.

Požiare vypukli medzi 2.30 a 4.00 h na troch miestach v Hamburgu. Vyšetrovatelia predpokladajú, že boli založené úmyselne. "Polícia sa domnieva, že za je za tým politický motív a hľadá svedkov," uvádza sa vo vyhlásení hamburskej polície.

archívne video

Hlas-SD si myslí, že vláda a polícia pri migrantoch zlyhávajú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V dôsledku vandalizmu nepremávajú rýchlovlaky

Nemecký štátny dopravca Deutsche Bahn (DB) uviedol, že v dôsledku vandalizmu nepremávajú rýchlovlaky medzi Berlínom a Hamburgom. K dispozícii je náhradná trasa vedúca cez Hannover, takže cesta trvá približne o pol hodinu dlhšie. Dopravca zároveň varoval pred preplnenými vlakmi, keďže niektoré spoje boli zrušené.

Zrušené boli aj diaľkové vlaky medzi Hamburgom a Rostockom.  Deutsche Bahn predpokladá, že škody sa podarí odstrániť do piatkového večera. Tieto problémy na severe Nemecka prišli len deň po tom, čo bola v dôsledku poškodenia trakčného vedenia narušená vlaková doprava aj v Mníchove na juhu krajiny. Mníchovská polícia v tejto súvislosti vyšetruje 25-ročného vodiča bagra, ktorý zrejme poškodil vedenie pri stavebných prácach na regionálnej železničnej stanici.

Viac o téme: ŽelezniceHamburgPožiare
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu