Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hrozivý nález v Dunaji: Z rieky vytiahli telo chlapca zabalené v plastovej fólii, Interpol prosí ľudí o pomoc

Po totožnosti chlapca pátra aj Interpol.
Po totožnosti chlapca pátra aj Interpol. (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Pred viac ako rokom narazil veslár na Dunaji na telo malého chlapca. Keďže za celý čas nikto nenahlásil zmiznutie dieťaťa, teraz sa do prípadu zapojil aj Interpol. 

Medzinárodná policajná agentúra Interpol požiadala na žiadosť nemeckej polície o pomoc v prípade mŕtveho chlapca, ktorého našli pred vyše rokom v Dunaji. "Niekde niekto niečo vie o tomto chlapcovi," povedal generálny tajomník Interpolu Jürgen Stock v Lyone.

archívne video

Policajný prezident informuje o prípade prípravy vraždy policajta (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Telo päť až šesťročného dieťaťa vylovili z vody neďaleko Grossmehringu v Bavorsku v máji minulého roka po tom, čo ho objavil veslár - zabalené v plastovej fólii a zaťažené kameňom. Chlapec bol vysoký asi 110 centimetrov, vážil 15 kilogramov, mal hnedé vlasy a krvnú skupinu O. Nemeckej polícii sa dodnes nepodarilo zistiť nič o okolnostiach jeho smrti ani o jeho totožnosti.

"Na tomto prípade je zvláštne, že chlapec už rok nikomu nechýba a nikto sa neprihlásil, aby povedal: Moje dieťa zmizlo," povedala nedávno Silke Pollerová, šéfka Komisariátu 1 Úradu kriminálnej polície v Ingolstadte pre "Spiegel". "Sú známe prípady nezvestných detí: Rebecca, Maddie, Peggy. Vo všetkých prípadoch stoja rodičia za týmito deťmi, ktorí sú zúfalí."

Obeť obchodovania s ľuďmi?

Vyšetrovatelia majú podozrenie, že chlapec mohol stráviť nejaký čas mimo Nemecka. Celosvetová výzva v 195 členských štátoch Interpolu má teraz objasniť otázku, „či bol obeťou obchodovania s ľuďmi, únosu alebo násilia“, ako vysvetlil generálny tajomník Interpolu.

Občania, ktorí si „pamätajú nezvestné dieťa, ktorého výskyt alebo zmiznutie naznačujú možnú súvislosť s prípadom“, sú vyzvaní, aby kontaktovali nemeckú políciu. Vyšetrovatelia tiež dúfajú v nástroj s databázou DNA I-Familia. Jeho cieľom je identifikovať neznáme mŕtvoly, ako je ten malý chlapec, pomocou medzinárodného porovnávania príbuznosti DNA.

Viac o téme: TeloMŕtvolaDunajInterpolChlapec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu