Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrôzostrašné odhalenie o mŕtvom chlapčekovi, ktorého našli utopeného vo Viedni: Mama zo Slovenska unikla smrti len o vlások

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Víkend a začiatok týždňa sa v rakúskej metropole niesli v znamení strašnej tragédie. V sobotu a v pondelok boli z dunajského kanála Neue Donau vo Viedni vytiahnuté dve mŕtve telá. Malo ísť o malého chlapčeka a muža, ktorý mal byť jeho otcom.

Telo nezvestného chlapca Dennyho A. našli v sobotu večer v kanáli Neue Donau. Jeho otec Joseph A. týždeň predtým napadol a zranil svoju bývalú manželku, ktorá je podľa informácií OE24.at Slovenka žijúca vo Viedni. Polícia po 41-ročnom otcovi, ktorý zmizol bez stopy, začala pátranie.

archívne video

Motocyklista letel po vozovke viac ako 300 km/h (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

V pondelok objavili telo otca. Našiel ho okolo 8.50 policajný vrtuľník v Neue Donau. Pozostatky vylovila o 9:30 riečna polícia. Podľa policajného hovorcu Mattiasa Schustera totožnosť mŕtveho muža nájdeného na stanici Neue Donau najskôr nebola jasná. Potvrdila ju až daktyloskopia. Na výsledok pitvy otca sa stále čaká. 

Nevrátil syna mame

Podľa polície 41-ročný otec nevrátil syna z návštevných hodín. Telo chlapca našli v sobotu okolo 18:00 v oblasti Floridsdorf, uviedol policajný hovorca Matthias Schuster. Pitva ukázala, že príčinou smrti chlapčeka bolo utopenie, píše Kurier.at. Predtým sa špekulovalo aj o tom, či otec synovi niečo neurobil. "Znaky vonkajšieho použitia sily nebolo možné diagnostikovať," uviedla polícia v nedeľu večer. Vyšetrovanie ukázalo, že v prípade tela muža išlo o Libérijčana. 

Tragédii predchádzala rodinná dráma

Podľa medializovaných informácií mal muž minulý týždeň v nedeľu večer zaútočiť na bývalú manželku kladivom. Bolo to v čase, keď mal podľa dohody po návštevných hodinách priviesť späť syna. Objavil sa však sám a žene sa vyhrážal poplašnou pištoľou. Potom na ňu podľa polície zaútočil kladivom. Žena utrpela zranenia v oblasti ramena, tváre a hlavy. Od možného smrtiaceho úderu ju zachránili susedia.

Viac o téme: Mŕtve teláUtopenieChlapčekDunajViedeňMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu