Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Proces s podozrivým v prípade zmiznutia Maddie odložili o týždeň

(Zdroj: SITA/AP Photo/PA, File)

BRAUNSCHWEIG - V Nemecku museli v piatok prerušiť súdny proces s hlavným podozrivým v prípade dlhodobo nevyriešeného prípadu nezvestného britského dievčatka Madeleine Mcannovej, ktorý čelí separátnym obvineniam zo sexuálnych deliktov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

K prerušeniu malo dôjsť pre sporné príspevky členky poroty, ktoré zverejňovala na sociálnych sieťach. V nich podľa právneho zástupcu obhajoby opakovane vyzývala na smrť bývalého brazílskeho prezidenta Jaira Bolsonara. Prokurátori súhlasili s návrhom na odvolanie porotkyne a teraz zvážia, či ju začnú vyšetrovať v súvislosti s príspevkami. Štyridsaťsedemročného nemeckého občana, ktorého úrady identifikovali iba ako Christian B., označili v prípade Madeleine za podozrivého ešte v júni 2020.

Išlo o pokrok vo vyšetrovaní najsledovanejšieho prípadu nezvestnej osoby v histórii. Na piatkovom dlho očakávanom pojednávaní sa odvtedy objavil na verejnosti prvýkrát a mal čeliť obvineniam z troch znásilnení a dvoch prípadov sexuálneho zneužívania detí. Súdny proces odložili až na budúci piatok (23. 2.). Nemecká prokuratúra ho doposiaľ v súvislosti so zmiznutím Maddie neobžalovala, v októbri 2022 ho však obžalovali v piatich separátnych bodoch za znásilnenie a sexuálne zneužívanie dieťaťa, čoho sa mal dopustiť v Portugalsku v rokoch 2000 až 2017.

Viac o téme: NemeckoPolíciaMaddie Mccann
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu