Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výbuchy a ohnivé peklo: VIDEO Pri katastrofálnej nehode na diaľnici zomreli dvaja ľudia

Pri nehode prišli o život dvaja ľudia. Zobraziť galériu (2)
Pri nehode prišli o život dvaja ľudia. (Zdroj: SITA/Cevin Dettlaff/dpa via AP)

BERLÍN - Kvôli vážnej nehode bude až do soboty uzavretá časť diaľnica medzi Berlínom a severonemeckým Hannoverom; po utorkovej zrážke nákladných automobilov, z ktorých jeden viezol vysokotlakové fľaše, tam ďalej hrozí nebezpečenstvo explózie. Informovala o tom dnes agentúra DPA. Nehoda na diaľnici A2, ktorá patrí ku kľúčovým cestným trasám v Nemecku, sa stala blízko Magdeburgu a zomreli pri nej dvaja ľudia.

Diaľnica v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko je uzavretá medzi obcami Theessen a Burg. V smere na Berlín sa má otvoriť dnes večer, v smere na Hannover najskôr až v sobotu.

archívne video

Nehoda motorkára a auta v Zlatých Klasoch (Zdroj: Topky/PH)

Podľa doterajších informácií reťazovú haváriu spôsobil nákladný automobil s nebezpečným nákladom, ktorého vodič nestihol zabrzdiť pred zúžením a narazil do áut stojacich v kolóne. Do havarovaných vozidiel potom narazil ešte nákladný automobil vezúci tlakové fľaše s oxidom dusným (takzvaným rajským plynom).

Na mieste sa rýchlo rozšíril požiar, ktorý spôsobil explózie. Do vzduchu sa dostali jedovaté splodiny, čo záchranárom skomplikovalo zásah. Kvôli riziku ďalších výbuchov bude diaľnica v západnom smere uzavretá zrejme až do víkendu.

Výbuchy a ohnivé peklo:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Cevin Dettlaff/dpa via AP)

Viac o téme: NehodaObeteDiaľnicaNemeckoA2Magdeburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu