Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská tragédia na akademickej pôde: Strelec zabil člena fakulty, študenti boli uväznení v lockdowne

Polícia na univerzitnom kampuse v Chapel Hill. Zobraziť galériu (3)
Polícia na univerzitnom kampuse v Chapel Hill. (Zdroj: SITA/Kaitlin McKeown/The News & Observer via AP)

CHAPEL HILL — Jednu obeť si vyžiadala pondelňajšia streľba na univerzite v americkom štáte Severná Karolína. Páchateľ, ktorého sa podarilo zadržať, tam zastrelil člena fakulty, informovala agentúra AP.

K streľbe v laboratóriu v priestoroch University of North Carolina (UNC) v meste Chapel Hill došlo podľa polície okolo 13.00 h miestneho času. Predpokladaného strelca polícia zadržala po viac ako troch hodinách.

Študentov a zamestnancov univerzita a polícia varovali pred „ozbrojenou a nebezpečnou osobou“ pohybujúcou sa v areáli školy alebo v jeho blízkosti a vyzvali ich, aby sa zamkli v prednáškových sálach a kanceláriách. Identita páchateľa a motív jeho činu neboli bezprostredne známe. Zisťuje sa aj to, či zadržaný poznal obeť.

Kancelár UNC-Chapel Hill Kevin Guskiewicz (vľavo), a náčelník polície UNC Brian James vyjadrujú úprimnú sústrasť študentom, ktorí strávili hodiny v lockdowne počas situácie s aktívnou streľbou na akademickej pôde.
Zobraziť galériu (3)
Kancelár UNC-Chapel Hill Kevin Guskiewicz (vľavo), a náčelník polície UNC Brian James vyjadrujú úprimnú sústrasť študentom, ktorí strávili hodiny v lockdowne počas situácie s aktívnou streľbou na akademickej pôde.  (Zdroj: SITA/AP Photo/Hannah Schoenbaum)

Minulý týždeň sa začal na vysokých školách v USA nový semester. Na UNC v Chapel Hill, najstaršej štátnej univerzite v USA, študuje okolo 32.000 študentov. Po streľbe bolo utorňajšie vyučovanie zrušené.

Polícia na univerzitnom kampuse v Chapel Hill.
Zobraziť galériu (3)
Polícia na univerzitnom kampuse v Chapel Hill.  (Zdroj: SITA/Kaitlin McKeown/The News & Observer via AP)

Viac o téme: StreľbaUSAChapel HillŠkolaUNC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu