Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Grécki hasiči v sobotu hasili 122 požiarov: Za podpaľačstvo zadržali 2 ľudí

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

ATÉNY — Predstavitelia hasičského zboru v Grécku v sobotu zadržali dvoch mužov pre údajné úmyselné zakladanie ohňa. Lesné požiare si za posledný týždeň vyžiadali najmenej 21 obetí a proti ohňu stále bojujú stovky hasičov.

Jedného muža zadržali na ostrove Eubója (Evia) v oblasti Karystos. Muž sa priznal, že podpálil vysušnú trávu a v júli a auguste založil v oblasti štyri požiare, uviedol miestny hasičský zbor. Druhý muž zadržaný v oblasti Larissa v strednom Grécku. Príčiny ďalších ničivých požiarov sú neznáme. Niektoré z nich spôsobili údery bleskov počas búrok.

V Grécku vybuchol muničný sklad
Zobraziť galériu (2)
V Grécku vybuchol muničný sklad  (Zdroj: TASR/Tatiana Bolari/Eurokinissi via AP)

Najväčší súčasný požiar v Grécku už ôsmy deň horí v regióne Evros na severe Grécka pri hraniciach s Tureckom neďaleko mesta Alexandroupolis. Vyžiadal si najmenej 20 obetí a úrady vydali v sobotu popoludní príkazy na evakuáciu pre tri dediny v oblasti.

Hasiči v sobotu likvidovali 122 požiarov, z nich 75 vypuklo od piatka večera. Hoci väčšinu z nových požiarov sa podarilo lokalizovať v počiatočných štádiách, niektoré pohltili domy a rozsiahle lesné plochy.

Viac o téme: HasičiZadržaniePožiarePodpaľačstvoGréckoLesné požiareĽudia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu