Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Jazernici horela garáž a dom: Škodu vyčíslili na približne 95.000 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

JAZERNICA - Zásah hasičov si v pondelok (4. 9.) večer vyžiadal požiar garáže a dvojice áut, ktorý sa neskôr rozšíril i na rodinný dom v Jazernici v okrese Turčianske Teplice. Škodu vyčíslili na približne 95.000 eur, príčiny požiaru zisťujú. TASR o tom v utorok informoval Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

archívne video

Požiar poľa pri Moste pri Bratislave (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Oheň hasičom nahlásili krátko po 22.00 h, požiar likvidovali hasiči z hasičských staníc v Turčianskych Tepliciach, Martine, Žiline a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Jazernica, Mošovce, Dolná Štubňa, Turany, Sučany, Slovenské Pravno a Malý Čepčín. Požiar zasiahol garáž a dve osobné motorové vozidlá, počas hasenia sa rozšíril i na rodinný dom. "Objekt rodinného domu odpojili od prívodu elektrickej energie. Na miesto privolali posádku záchrannej zdravotnej služby na skontrolovanie zdravotného stavu majiteľov," doplnil Kypus.

Zasahovalo desať profesionálnych a 24 dobrovoľných hasičov

Na hasenie z exteriéru podľa neho nasadili šesť vodných prúdov z cisternových automobilových striekačiek, vodu na hasenie dopĺňali hasiči z miestneho vodného toku. "Hasiči požiar lokalizovali krátko pred 23.00 h. Postupným rozoberaním zasiahnutých konštrukcií a vyhľadávaním skrytých lokálnych ohnísk požiaru s ich následným hasením ho zlikvidovali krátko pred 24.00 h," ozrejmil. Pre veľké zadymenie hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Priestory po požiari prekontrolovali termokamerou a odovzdali na dohľad miestnej jednotke Dobrovoľného hasičského zboru obce Jazernica.

"Pre zistenie a vyšetrenie príčiny vzniku požiaru na miesto privolali zisťovateľa príčin vzniku požiarov a Políciu SR," dodal Kypus. Na mieste zasahovalo desať profesionálnych a 24 dobrovoľných hasičov so 14 kusmi hasičskej techniky. Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Viac o téme: GarážPožiarHaZZŽilinaJazernica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu