Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šokujúce informácie v prípade samovraždy ochrankára (†36) českého prezidenta: Špekulácie o rozchode aj problémy v paláci

Rudolf P. spolu s ostatnými ochrankármi a prezidentom Zemanom. Zobraziť galériu (4)
Rudolf P. spolu s ostatnými ochrankármi a prezidentom Zemanom. (Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček)

PRAHA - V pondelok obletela Česko šokujúca a zároveň smutná správa. Jeden z členov ochranky prezidenta Petra Pavla mal spáchať samovraždu. Zastrelil sa svojou služobnou zbraňou. Na svetlo sveta sa dostali podrobnosti o pozadí tohto tragického činu.

Ako prvá o samovražde Rudolfa P. informovala na svojej stránke rozhlasová stanica Radio Prostor. Oficiálne zdroje sa príliš o smrti bodyguarda nechceli vyjadrovať: "V záležitosti otázok týkajúcich sa členov ochranného tímu sa, prosím, obráťte na tlačové oddelenie Policajného prezídia Českej republiky, pod ktoré spadá Útvar pre ochranu prezidenta Českej republiky," uviedla hovorkyňa prezidenta Petra Pavla Markéta Řeháková.

archívne video

Český prezident Petr Pavel na návšteve v Lešti: Je potešujúce vidieť fungovať projekt, ktorý vznikal v čase, keď som pôsobil ako predseda vojenského výboru NATO (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Polícia však takisto neposkytla obsiahle vyjadrenia: „Spravidla sa nevyjadrujeme k úmrtiam policajtov, pokiaľ priamo nesúvisia s výkonom povolania, a to s ohľadom na pozostalých. V tomto prípade nebudeme robiť výnimku,“ povedal hovorca policajného prezídia Ondřej Moravčík.

Portál Expres však zistil, že Rudolf P. pracoval aj u predošlej hlavy štátu Miloša Zemana a sprevádzal ho aj na jeho povestných plavbách na člne. Napriek tomu, že Rudolf P. zverejňoval na sociálnych sieťach fotografie, na ktorých pôsobil šťastne, nebola to asi pravda. 

Petr Pavel odpovedá na otázky novinárov pri príchode do svojho volebného štábu v Prahe
Zobraziť galériu (4)
Petr Pavel odpovedá na otázky novinárov pri príchode do svojho volebného štábu v Prahe  (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Informátor Expresu, ktorý chcel zostať z pochopiteľných dôvodov v anonymite, poskytol šokujúce svedectvo o jeho súkromí: „Mal malú dcéru a komplikované vzťahy s jej mamičkou. Bolo to vraj veľmi zlé. Po Hrade sa tiež hovorí, že sa k nemu správalo odmerane nové vedenie. Dávali mu zožrať, že robil už pre Zemana.“

Zdroj tiež uviedol, že Rudolf P. bol poctivý a pracovitý chlap. Mal dobré vzťahy aj bývalým vedením Hradu za čias Miloša Zemana.

Rudolf P. (v strede)
Zobraziť galériu (4)
Rudolf P. (v strede)  (Zdroj: Twitter/Jiří Ovčáček)

K úmrtiu bodyguarda sa vyjadril aj bývalý hovorca prezidenta Zemana Jiří Ovčáček: „Nepoznal som členov ochrannej služby natoľko, aby som vedel o ich životných problémoch. Cítim však ľútosť, pretože samovražda môže byť prejavom hlbokého zúfalstva a túžby uniknúť tiaži života.“

Podľa zdrojov Blesku a Radia Prostor bol aj Pražský hrad zo smrti ochrankára v šoku: "Sú v šoku, pán prezident tiež," uviedol zdroj.

Viac o téme: SamovraždaOchrankárMiloš ZemanPetr Pavel
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu