Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragédia na hudobnom festivale: Našli mŕtve telo mladej ženy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OZORA – Na hudobnom festivale v Maďarsku bolo nájdené mŕtve telo ženy v zalesnenej časti areálu. Podľa dostupných informácií šlo o Belgičanku (†34), ktorá prišla na festival so skupinou kamarátok.

Festivalom psychedelickej hudby Ozora fungujúcim od roku 2004, otriasla desivá udalosť úmrtia mladej ženy. Nie je to prvýkrát, čo niekto prišiel o život na festivale, pred ôsmimi rokmi zomrel Holanďan vo veku 50 rokov po tom, čo skolaboval na tanečnom parkete a predtým sa v roku 2013 smrteľne zranil Nemec, ktorý zakopol a spadol do táborového ohňa, píše Teol.hu.

O voľbu poštou zo zahraničia požiadalo skoro 73-tisíc občanov (Zdroj: Topky/Maarty)

Polícia v nedeľu 6. augusta okolo ôsmej hodiny ráno dostala hlásenie o tom, že sa v areáli festivalu našlo mŕtve telo. Hoci sa v roku 2012 prevalilo, že sa na festivale používajú drogy, s úmrtím nemali nič spoločné. Podľa Blikk.hu žena dlhšie zápasila s depresiou. Kamarátky ju vytiahli na festival v nádeji, že ju „vytrhnú“ z tohto stavu. Táborili spoločne, no žena sa v noci pred smrťou od skupiny odpojila. Život si vzala obesením sa na konári v zalesnenej časti areálu.

Festival sa konal od 31. júla do 6. augusta. Medzi účinkujúcimi boli mnohé mená a formácie uznávané na scéne psytrance. Na festival, ktorý sa koná každý rok, prichádza väčšina účinkujúcich zo zahraničia ako aj vysoký počet návštevníkov. Podľa neoficiálnych informácií festival tento rok presiahol päťdesiattisíc.

Viac o téme: DepresiaSamovraždaHudobný festivalMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu