Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VOJNA na Ukrajine Deň päťstoštyridsiaty (15. augusta 2023)

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Libkos)

KYJEV - Ruské bezpečnostné zložky zabránili vo štvrtok ukrajinskej sabotážnej skupine preniknúť na územie Brianskej oblasti ležiacej pri hraniciach s Ukrajinou. Oznámil to tamojší gubernátor Alexander Bogomaz, informujeme podľa správy agentúry AFP. Situáciu sledujeme ONLINE.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 537

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 537 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:50 Člen vplyvnej rodiny z pásma Gazy zabitý v bojoch proti Ukrajine.

20:55 Od začiatku vojny na Ukrajine bolo hlásených takmer 10.000 zabitých civilistov, uviedol v utorok Úrad vysokého komisára OSN pre ľudské práva (OHCHR). TASR informácie prevzala od agentúry DPA.

20:11 Lotyšské železnice navrhujú vyvážať ukrajinské obilie cez pobaltské prístavy.

18:24 Takto teraz vyzerá vodná nádrž Kakhovka.

18:14 Rusko a Severná Kórea hájili v utorok bližšiu vzájomnú spoluprácu v obrannom sektore. Ide o najnovšiu ukážku prehlbujúcich sa vzťahov medzi dvomi krajinami stojacimi proti Spojeným štátom, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. Rusko a Severná Kórea sa stále viac izolujú od Západu a od začiatku invázie na Ukrajinu vlani vo februári sa ich vzťahy prehĺbili.

17:11 Ukrajinská vláda vybuduje na hraniciach s Ruskom a Bieloruskom nové opevnenie a vojenskú infraštruktúru v hodnote takmer 32 miliónov eur. Oznámil to v utorok ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, informuje TASR podľa správy agentúry Reuters.

17:07 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj navštívil vojakov na frontovej línii v Záporožskej oblasti. V utorok to oznámila kancelária ukrajinského prezidenta, informuje TASR na základe správy agentúry AFP. "Prezident Zelenskyj počas pracovnej cesty do Záporožskej oblasti navštívil brigády, ktoré vedú útočné operácie v sektore Melitopol," uviedla kancelária prezidenta.

16:20 Ruský prezident Vladimir Putin obvinili v utorok Západ z podporovania nepokojov po celom svete. TASR správu prevzala od agentúry DPA. Konflikty vo veľkých častiach sveta spôsobujú výhradne "geopolitické pletky a egoistické a neokoloniálne správanie Západu," uviedol Putin vo videopríhovore, ktorým otvoril bezpečnostnú konferenciu v Moskve.

15:57 Švédsko pripravuje nový balík vojenskej pomoci Ukrajine za viac ako 314 miliónov dolárov.

15:43 Moskva tvrdí, že ruská armáda v noci na utorok zaútočila na vojenské priemyselné objekty naprieč Ukrajinou. Nočné raketové útoky na západe Ukrajiny si podľa tamojších predstaviteľov vyžiadali tri obete. TASR správu prevzala z agentúry AFP a britského denníka The Guardian.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinUkrajinaVojna na UkrajineVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu