Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vyhrážka bombou v Paríži si vynútila evakuáciu troch poschodí Eiffelovej veže

Sklenené plošiny na Eiffelovke Zobraziť galériu (2)
Sklenené plošiny na Eiffelovke (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Vyhrážka bombou, ktorá si v sobotu vynútila evakuáciu približne 4000 návštevníkov Eiffelovej veže v centre Paríža, sa ukázala ako falošný poplach a všetko je už v poriadku. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na úrady.

Samospráva siedmeho parížskeho obvodu na sociálnej sieti X (predtým Twitter) napísala, že Eiffelova veža je pre návštevníkov znovu otvorená. Túto vyše 130 rokov starú stavbu neďaleko rieky Seina navštívi ročne približne sedem miliónov ľudí. Svetoznáma veža, nazývaná Francúzmi aj Železná dáma (La Dame de fer), bola postavená pre Svetovú výstavu v Paríži, ktorá sa konala v roku 1889. Výstavba Eiffelovej veže sa začala v januári 1887 a dokončili ju 31. marca 1889. V ten rok počas Svetovej výstavy ju navštívili dva milióny ľudí a hneď sa stala atrakciou francúzskeho hlavného mesta.

DPA predtým v sobotu zverejnila správu, že vyhrážka bombou si krátko po 13.00 h SELČ vyžiadala evakuáciu troch poschodí Eiffelovej veže a námestia pod monumentom. Celkovo išlo o 4000 ľudí. Miesto následne prehľadávali odborníci na zneškodňovanie bômb a policajti. Preverovali aj reštauráciu nachádzajúcu sa na jednom z poschodí Eiffelovej veže.

Viac o téme: BombaEvakuáciaVyhrážanieFrancúzskoParížEiffelova vežaĽudia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu