Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Keď voda zabíja! Dehydrovaná Ashley (†35) vypila naraz dva litre vody, bola to osudová chyba

Ashley Summersová zomrela po tom ,ako sa napila veľkého množstva vody Zobraziť galériu (2)
Ashley Summersová zomrela po tom ,ako sa napila veľkého množstva vody (Zdroj: Twitter/Kto umarł?)

ELIZABETHTOWN – Bezstarostný deň sa zmenil na pohromu. V extrémnych teplotách je veľmi dôležité piť v menšom množstve a pravidelne. Toto pravidlo zásadne porušila istá Ashley, ktorá úplne dehydrovaná vypila štyri fľaše vody v priebehu menej ako pol hodiny. Pocit smädu ustúpil, ale pre telo to bolo osudné.

Americká rodina zo štátu Indiana si užívala voľné dni pri jazere Freeman južne od Louisville. Písal sa štvrtý júl a Američania si pripomínali výročie Dňa nezávilsoti. Ashley Summersová (35), matka dvoch detí, začala byť veľmi smädná. GB News informuje, že za dvadsať minút vypila štyri malé fľaše vody (zhruba 2 litre). To, čo nasledovalo, si nepredstavovala ani v tých najhorších snoch. 

Dehydratácia

Ashley sa najprv začala cítiť zle. Podľa rodiny mala príznaky dehydratácie. "Bolela ju hlava a mala pocit, že omdlie," povedal jej brat Devon Miller. Následne začala piť, no nijakým spôsobom nevedela uhasiť smäd. Napokon v priebehu 20 minút vyprázdnila do seba 4 pollitrové fľaše vody. "Bolo to veľa. Toľko vody človek vypije v priemere ze celý deň," dodal. 

Keď voda zabíja! Dehydrovaná
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Keď sa vrátili všetci domov, Ashley náhle v garáži skolabovala. S ťažkým opuchom mozgu ju museli urýchlene previezť do nemocnice Indiana University Health Arnett. "Volala mi druhá sestra Holly, ktorá to znášala veľmi zle. Povedala mi, že Ashley je v nemocnici s opuchom mozgu a lekári nevedia prísť na to, čo to spôsobuje," spomínal Devon.

Všetkého veľa škodí

Ashley bola napokon diagnostikovaná tzv. hyponatriémia, ktorá je spôsobená nízkou hladinou sodíka v krvi. Ashley vypila príliš veľa vody a tá sa stala pre ňu toxickou. "Najprv som uvažoval, že skutočne je Ashley len toto? Bola dehydrovaná a potrebovala sa len napiť vody. Skutočná pravda nás všetkých zasiahla," dodáva jej brat. 

 

Woman Suffers Fatal Water Intoxication After Drinking Two Liters in 20 Minutes 10-8-2023 A 35-year-old American woman...

Posted by Myanmar Transparency News English Edition on Wednesday, August 9, 2023

K strašnej tragédii sa vyjadril expert a toxikológ, doktor Froberg: "Toxicita vody sa vyskytuje najmä počas letných mesiacov. Niekoho môže postihnúť viac, iných menej. Hlavným problémom je, že keď sa napijete príliš veľa vody, v krvi budete mať nízku hladinu sodíka. A to je problém," povedal s tým, že práve pre to odporúča piť tekutiny bohaté na elektrolyty, ako sodík a draslík.

Viac o téme: DovolenkaJazeroUSAFreemanIndianaAshley SummersováDehydrátaciaElizabethtown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu