Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dráma na leteckej šou: Lietadlo sa zrútilo na parkovisko, VIDEO ukazuje, čo sa stalo s pilotmi! Strašidelné chvíle

Bojové lietadlo po dopade na zem vybuchlo.
Bojové lietadlo po dopade na zem vybuchlo. (Zdroj: Facebook/Shannon Ostby)

LANSING - Na leteckej šou v americkom štáte Michigan došlo v nedeľu o 16:00 k dramatickej udalosti. Stroj sovietskej výroby Mig-23 sa zrútil k zemi. Čo sa stalo s pilotmi, ukazujú zverejnené zábery.

Dvaja piloti sa katapultovali z lietadla, ktoré sa neskôr zrútilo počas leteckej show Thunder Over Michigan, informovali úrady. Ani jeden z nich neutrpel vážne zranenia, ale obaja boli preventívne prevezení do miestnej nemocnice, uviedol vo vyhlásení úrad letiska Wayne County.

archívne video

Letecké šou na Festivale letectva na letisku v Piešťanoch (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Lietadlo nakoniec havarovalo na parkovisku neďalekého bytového komplexu a narazilo do neobsadených vozidiel, informoval letiskový úrad. V bytovom komplexe sa nikto nezranil, informuje CNN.

Dvaja piloti, ktorí z lietadla zoskočili na padáku, pristáli v jazere Belleville, uviedol pre CNN Federálny úrad pre letectvo.

Agentúra opísala lietadlo ako prúdové lietadlo MiG-23 a uviedla, že tieto dve osoby sa katapultovali južne od letiska Willow Run neďaleko mesta Ypsilanti. Incident bude vyšetrovať FAA aj Národná rada pre bezpečnosť dopravy.

 

Wow thank god I’m hearing everyone is ok, what a miracle! Thunder Over Michigan on our Belleville Lake!

Posted by Shannon Ostby on Sunday, August 13, 2023

Chvíle hrôzy opísali pre stránku Detroitnews svedkovia nehody: „Počuli sme obrovské dunenie. Začala som nahrávať a uvidela som, ako sa piloti katapultujú. Moje deti to vydesilo, všetci boli vydesení. Lietadlo padlo ako strela priamo dole blízko bytového komplexu, v ktorom bývame. Nie som si istá, kam dopadlo,“ uviedla Marsha Bogardusová. Tá sledovala leteckú šou od neďalekého jazera so svojimi deťmi.

Viac o téme: MichiganLetecká haváriaMig-23Letecká prehliadka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu