Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

V Berlíne na turistu v noci zaútočili traja muži: Polícia už čin vyšetruje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Na turistu z Izraela zaútočili v nemeckej metropole Berlín v noci na nedeľu traja muži, oznámila berlínska polícia s tým, že vyšetruje, či bol útok motivovaný antisemitizmom. Informuje správa agentúry DPA.

Devätnásťročný Izraelčan zavolal políciu priamo na nemocničnú pohotovosť, kde ho ošetrovali v dôsledku ľahších zranení v oblasti ramena a tváre, spresnila berlínska polícia prostredníctvom svojej hovorkyne.

archívne video V centre Nitry pobehoval nahý muž, ktorý následne vylepil policajtovi

V centre Nitry pobehoval nahý muž, ktorý následne vylepil policajtovi (Zdroj: Topky/Jano Zemiar)

Muž telefonoval a rozprával pritom po hebrejsky

Turista uviedol, že sa spolu s 18-ročnou ženou z Izraela prechádzal v berlínskej štvrti Kreuzberg krátko po desiatej hodine večer. Muž tvrdil, že telefonoval a rozprával pritom po hebrejsky, keď pri dvojici zastavilo vozidlo, z ktorého vystúpili traja muži.

Muži sa mu prihovorili po nemecky, Izraelčan im však nerozumel, keďže nemčinu neovláda. Odrazu ho však jeden z mužov udrel, v dôsledku čoho spadol na zem. Všetci traja útočníci ho mali udierať a kopať, kým ležal na zemi. Následne nastúpili do auta a odišli. Žena, s ktorá bola s ním, z incidentu vyviazla bez zranení, píše DPA.

Viac o téme: Turistaútok NemeckoIzrael
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu