Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ďalší obrovský požiar na gréckom ostrove: Museli evakuovať obce, polícia zatkla vinníka

Požiar spôsobila dopravná nehoda opitého šoféra.
Požiar spôsobila dopravná nehoda opitého šoféra. (Zdroj: Twitter)

ATÉNY - Aj keď sú posledné lesné požiare v Grécku od víkendu z veľkej časti pod kontrolou, hrozivé situácie sa môžu rýchlo vrátiť. Niekedy stačí aj drobná chyba pri jazde autom. Opitý vodič spôsobil na gréckom ostrove Chios veľký požiar.

Opitý vodič stratil v pondelok ráno kontrolu nad vozidlom a skončil v kríkoch pri ceste. Podľa správy štátnej televízie ERT sa potom vznietil motor auta. Plamene sa podľa informácií rýchlo dostali do neďalekého lesa v regióne obce Katavasi.

archívne video

Premiér a poverený minister vnútra Ódor odprevadil hasičov na horiaci grécky ostrov Rodos (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

Vodič zatknutý

Na potlačenie požiarov museli byť nasadené celé ostrovné hasičské zbory, dobrovoľníci, hasičské lietadlá a vrtuľníky. Evakuované boli aj dve mestá. Poobede sa situácia upokojila. Vodiča vozidla zadržali za jazdu pod vplyvom alkoholu. Okrem toho prokurátor Chiosu vzniesol obvinenie z podpaľačstva z nedbanlivosti.

Väčšina požiarov v Grécku je spôsobená neopatrným konaním. Podľa prvých odhadov úradov plamene za posledné štyri týždne zničili po celej krajine dobrých 43 000 hektárov lesnej, krovinatej a poľnohospodárskej pôdy.

Viac o téme: Alkohol za volantomPožiarGrécko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu