Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Smutná správa! Známy lezec zahynul pri zdolávaní mrakodrapu v Hong Kongu: Spadol zo 68. poschodia

(Zdroj: Instagram/remnigma)

HONG KONG - Zomrel francúzsky odvážlivec Remi Lucidi (†30) , ktorý bol známy tým, že liezol po svetových mrakodrapoch. Posledný kúsok sa mu stal osudným. Zrútil sa zo 68. poschodia, po tom, čo údajne uviazol pred strešným oknom.

Nehoda na R1 (Zdroj: Tip čitateľa)

Lucidi sa vyšplhal na vrchol komplexu Tregunter Tower po tom, čo ochranke povedal, že ide na návštevu priateľa na 40. poschodí. Kým si to však ochranka stihla overiť, už sa viezol výťahom. Namiesto 40. poschodia išiel až na strechu budovy, ktorá je vysoká 220 metrov.

Podľa denníka South China Morning Post uviazol vonku a začal zbesilo búšiť na okno, čím vydesil chyžnú vo vnútri bytu. Vystrašená žena zavolala políciu. Medzitým však Lucidi mal stratiť rovnováhu, spadol z výšky 68. poschodia a na mieste zomrel. Polícia našla mužovu športovú kameru, ktorá obsahovala niekoľko videí extrémnych kúskov. Oficiálne vyhlásenie a príčinu Remiho smrti zatiaľ hongkongská polícia nezverejnila.

Lucidi extrémne kúsky skúšal v rôznych častiach sveta vrátane Bulharska, Portugalska, Francúzska, Poľska, Ukrajiny či Dubaja. Hong Kong patril medzi jeho obľúbené mestá, odkiaľ zanechal poslednú fotografiu na svojom Instagrame. S extrémnou zábavou, kam nepatrilo len lezenie po mrakodrapoch, ale aj šplhanie na mosty, stožiare či televízne veže, začal v roku 2016.

Viac o téme: Extrémny športRemi LucidiLezenie po mrakodrapoch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu