Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri povodniach na východe Kanady zahynuli dve deti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MONTREAL - Dve deti, ktoré strhla masívna prívalová vlna po silnom daždi na východe Kanady, našli mŕtve. Počet obetí záplav sa tak zvýšil na najmenej tri, uviedli v utorok tamojšie úrady. Informuje agentúra AFP.

Deti sa nachádzali vo vozidle, ktoré bolo strhnuté prívalovou vlnou v čase, keď sa niekoľko osôb v sobotu pokúšalo utiecť zo svojho domu v kanadskej provincii Nové Škótsko. Počas víkendu v tejto oblasti len za niekoľko hodín spadlo také množstvo zrážok, aké zvyčajne spadne za tri mesiace. Voda odnášala autá, cesty i mosty, píše AFP.

"Opúšťali svoje bydlisko a snažili sa dostať do bezpečnej oblasti, a vtedy ich zasiahla prívalová vlna," spresnila prostredníctvom svojej hovorkyne tamojšia polícia, podľa ktorej bolo vozidlo strhnuté mimo cesty do poľa. Oblasť potom rýchlo začala zaplavovať voda. Trom ďalším osobám, ktoré sa vo vozidle nachádzali, sa podarilo vyslobodiť.

Voda už ustupuje

Záchranári našli telo jedného z detí ešte v pondelok, druhé objavili v priebehu utorka. K podobnému incidentu došlo aj v prípade zmiznutia 52-ročného muža a maloletej osoby. Telo muža objavili v pondelok, dieťa zostáva nezvestné, cituje AFP. Miestne úrady v Halifaxe, ktorý je hlavným mestom spomínanej provincie, v utorok uviedli, že voda v postihnutých oblastiach konečne začala ustupovať. Niektoré časti sú však naďalej zaplavené.

Viac o téme: DetiPovodneúmrtieKanada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu