Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zomrel pri záchrane iných, hasiči privolaní k požiaru nikdy nedorazili: Zdeňkovi (†33) sa stala osudnou tragická nehoda

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky)

KOLÍN – V českom Kolíne zahynul hasič potom, čo bola posádka privolaná k zásahu. Kolínski hasiči boli vyslaní k požiaru rodinného domu v českej obci Krakovany. Na mieste bolo potrebné zabezpečiť evakuáciu ohrozenej osoby a zachrániť hospodárske zvieratá z horiaceho objektu. K horiacemu domu však posádka nikdy nedorazila. Tragickú dopravnú nehodu hasičskej cisterny neprežil jeden hasič, ďalší dvaja sú zranení. Okolnosti tragickej nehody bude vyšetrovať česká polícia.

archívne video

V okolí Bratislavy vypukol rozsiahly požiar (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Pri ceste k zásahu došlo k tragickej dopravnej nehode hasičskej cisterny. Traja príslušníci utrpeli zranenia, ktoré si vyžiadali ošetrenie, a bohužiaľ aj jedno smrteľné zranenie,“ uviedla hovorkyňa českých hasičov Martina Götzová na hasičskom webe.

 

PŘI CESTĚ K ZÁSAHU HAVAROVALA HASIČSKÁ CISTERNA. JEDEN HASIČ ZEMŘEL, DALŠÍ TŘI JSOU ZRANĚNÍ Ve středu 19. července 2023...

Posted by HZS Středočeského kraje on Thursday, July 20, 2023

„Hasičská rodina stratila jedného zo svojich členov, kolegu, ale predovšetkým kamaráta. Je mi to nesmierne ľúto. Služobným sľubom sme sa zaviazali nasadiť pre ochranu tejto zeme (Českej republiky) a jej obyvateľov aj vlastnými životmi. Denne zasahujeme pri desiatkach nebezpečných udalostí a berieme to ako samozrejmosť. S takýmto rizikom nastupujú hasiči do práce každý deň. Napriek tomu je to pre nás všetkých veľká rana. Všetkým kolegom, a predovšetkým aj rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť,“ uviedol generálny riaditeľ Hasičského záchranného zboru ČR Vladimír Vlček.

Úprimnú sústrasť kolegom z Česka vyjadrili aj slovennskí hasiči. 

 

Kolegom z Hasičský záchranný sbor ČR vyjadrujeme úprimnú sústrasť 🖤 Hasiči dennodenne riskujú svoje životy pre záchranu...

Posted by Hasičský a záchranný zbor on Thursday, July 20, 2023

Zomrel pri záchrane iných,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

Dopravnú nehodu neprežil len 33-ročný podpraporčík Zdeněk Hejduk, ktorý sa k hasičskému zboru pridal ešte v máji 2016. „Hlboko súcitím s rodinou nášho príslušníka a vyjadrujem im týmto úprimnú sústrasť. Zdeňka som poznal osobne ako sympatického, vždy usmievavého a dobre naladeného človeka, ktorý bol vždy pripravený pomôcť tam, kde to bolo potrebné. Bohužiaľ už Zdeněk túto pomoc nikomu neposkytne,“ doplnil Miloš Hladík, námestník riaditeľa HZZ Stredočeského kraja.

To, prečo k nehode došlo a aká bola jej príčina budú preverovať kriminalisti z územného odboru Kolín, uviedli český hasiči na svojom webe.

Viac o téme: Dopravná nehodaSmrťČeská republikaHasičTragická nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu