Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalšia matka roka: Potrebovala si odskočiť, bábätko nechala v rozpálenom aute! Jej reakcia váš šokuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook-Policie ČR)

PRAHA - Pražskí policajti začiatkom týždňa vyrážali na Hábovu ulicu v Stodůlkách, kde podľa oznámenia zostalo pred budovou pošty na priamom slnku v jednom zo zaparkovaných vozidiel niekoľkomesačné dieťa. Z obavy o jeho zdravie jeden z policajtov rozbil okienko pri aute a spotené a plačúce bábätko vybral z autosedačky von do tieňa. S príchodom záchrannej služby dorazila k vozidlu aj štyridsaťdvaročná vodička a matka dieťaťa, ktorá tvrdila, že si len na chvíľu odskočila na poštu a nechala pootvorené okienko. Kde bola jeho mama?

"Prípad je zatiaľ preverovaný pre podozrenie zo spáchania trestného činu opustenia dieťaťa alebo zverenej osoby," uviedol dnes na webe hovorca pražskej polície Jan Rybanský.

Česká polícia musela riešiť veľmi naliehavý prípad zamknutého dieťaťa v aute (Zdroj: Facebook/Polície České republiky)

Na dieťa uzamknuté v rozpálenom aute upozornila na linku 158 žena, povolaním zdravotná sestra, ktorá sa oň neskôr spolu s policajtmi pred príchodom zdravotníkov postarala. Matka dieťaťa po príchode k autu reagovala podľa policajtov laxne a k záchranárom sa správala arogantne.

„Tvrdila, že vyšetrenie jej dieťaťa je zbytočné. Po chvíľke poslúchla a do sanity s päťmesačným bábätkom nastúpila. Počas vyšetrenia priznala, že si odskočila na polhodinu, ale nechala pootvorené okienko a cez malú položila mokrú plienku. Záchranári žene odporučili previezť dcéru na podrobnejšie vyšetrenie do nemocnice, s čím matka nesúhlasila," povedal policajný hovorca.

Policajti opakovane upozorňujú, že ľudia nemajú vo horúčavách ani na krátku chvíľu nechávať deti či zvieratá v zaparkovaných vozidlách. V uzavretom vozidle teploty dramaticky stúpajú a hrozí nebezpečné prehriatia organizmu. Napriek tomu sa s takýmito situáciami každoročne cez leto stretávajú. "Stačí 15 minút a vo vozidle zaparkovanom na slnku výrazne vzrastie teplota. Pootvorené okienko nie je riešenie a život nezachráni. Parkujte v tieni, ak je tá možnosť," zdôraznil Rybanský.

Viac o téme: BábätkoMatkaPolícia PrahaRozpálené auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu