Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Českí turisti v Zadare nechali deti v rozpálenom aute a išli nakupovať: Reakcia ženy vás dostane! Šokujúci záver polície

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZADAR - Zadarská polícia v utorok oznámila, že zasahovala v pondelok popoludní na parkovisku obchodného centra po tom, ako občania nahlásili, že v aute s českou registráciou zostali v horúčave deti vo veku osem a tri roky.

Polícia okamžite vyrazila na miesto. Prišli aj záchranári. Keď sa rodičia vrátili z nákupu asi po 40 minútach, matka sa správala drzo a vulgárne voči pracovníkom pohotovosti. "Namiesto poďakovania im povedala: "Vypadni"! Všetci zostali zaskočení," povedal pre 24sata.hr čitateľ.

archívne video

Zbesilá jazda ulicami Trnavy, vodič nerešpektoval vôbec nič (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Hoci deti nechali v rozpálenom aute, polícia tvrdí, že incident nenesie znaky trestného činu.

"Policajti po príchode pred obchodné centrum hovorili so svedkami a zamestnancami Záchrannej zdravotnej služby, ktorí skonštatovali, že deti sú v dobrom zdravotnom stave a nie sú ohrozené na živote. Zhromažďovaním informácií od svedkov sa dozvedeli, že okno na ľavej strane vozidla bolo pootvorené a dvere boli odomknuté. Podľa výpovede dieťaťa, ktoré bolo vypočuté v prítomnosti psychológa z Chorvátskeho inštitútu sociálnej práce v Zadare, dieťa uviedlo, že rodičia nechali všetky štyri dvere otvorené a on zavrel dvere, pretože boli v smerom k autám, ktoré prišli a boli zaparkované," uviedla dôstojníčka pre mládež na policajnom oddelení v Zadare Ljiljana Gašperov Dujmović pre RTL Danas

"Ak by boli okolnosti iné, rodičia by určite boli páchateľmi trestného činu porušovania práv dieťaťa. Osvojiteľ, opatrovník alebo iná osoba, ktorá hrubo zanedbáva práva dieťaťa, t. j. nestará sa oň, ohrozuje jeho zdravie, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky. V prípade ťažkej ujmy na zdraví alebo porušenia práv dieťaťa môžu byť takéto osoby potrestané odňatím slobody na jeden až osem rokov. Ak je následok tragický, ide o trest odňatia slobody na 3 až 15 rokov," uviedla Gašperov Dujmović pre Danas.hr.

Viac o téme: DetiTuristiChorvátskoČesiZadarRozpálené auto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu