Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Severná Kórea zrejme odpálila balistickú raketu do Japonského mora

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service)

SOUL - Severná Kórea odpálila v stredu ráno miestneho času (dnes večer SELČ) balistickú raketu do Japonského mora. Informovala o tom agentúra Jonhap s odvolaním sa na juhokórejskú armádu.

O možnej balistickej rakete podľa agentúry Kjódó hovoria aj japonské úrady, odpálenie pravdepodobnej balistickej strely z KĽDR potvrdil úrad japonského premiéra.

archívne video Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov

Kim Čong-un sa zúčastnil slávnostného položenia základného kameňa výstavby 10 000 bytov (Zdroj: profimedia.sk)

Podrobnosti o odpaloch nie sú známe. Obe strely už zjavne dopadli do mora, uviedla japonská pobrežná stráž s odvolaním sa na ministerstvo obrany. Japonská verejnoprávna televízia NHK uviedla, že rakety dopadli do mora mimo výlučnej ekonomickej zóny Japonska. Juhokórejská agentúra Jonhap s odvolaním sa na juhokórejskú armádu zatiaľ informovala o jednej balistickej strele, ktorá dopadla do Japonského mora.

Minulý týždeň pritom Pchongjang testoval medzikontinentálnu balistickú strelu. Išlo o doteraz najdlhšie trvajúci let rakety odpálenej z komunistickej krajiny. Severokórejské testy rakiet sa odohrávajú v čase zvýšeného napätia medzi oboma Kóreami, na čo Soul a Washington reagovali ďalším posilnením obrannej spolupráce v oblasti.

Viac o téme: RaketaKĽDRJaponské more
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu