Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Údolí smrti v USA namerali v nedeľu extrémnu teplotu až 53,3 stupňa Celzia

Duny v Údolí smrti
Duny v Údolí smrti (Zdroj: thinkstock)

LOS ANGELES - V lokalite Furnace Creek v Údolí smrti v Spojených štátoch namerali v nedeľu 53,3 stupňa Celzia. Informovala o tom agentúra AP, ktorá súčasne podotkla, že doterajší teplotný rekord nebol prekonaný.

Údolie smrti je známe extrémnymi teplotami - najvyššiu teplotu tam namerali 10. júla 1913 - bolo to 56,7 stupňov Celzia. Pozorovatelia očakávali, že tento rekord bude prekonaný túto nedeľu - o 110 rokov neskôr. Vo Furnace Creek sídli návštevnícke centrum prírodného parku, pričom jeho súčasťou je aj turistami vyhľadávaný digitálny teplomer. V nedeľu popoludní sa pri ňom zhromaždili desiatky ľudí – niektorí z nich mali na sebe zo žartu kožuchy, píše AP.

archívne video Česká polícia musela riešiť veľmi naliehavý prípad zamknutého dieťaťa v aute 

Česká polícia musela riešiť veľmi naliehavý prípad zamknutého dieťaťa v aute (Zdroj: Facebook/Polície České republiky)

Vlnu horúčav zažívajú celé Spojené štáty

Južná Kalifornia aktuálne zápasí okrem horúčav aj s niekoľkými lesnými požiarmi, ktoré už spustošili viac ako 3000 hektárov a viedli k evakuácii obyvateľstva. Podľa štátneho hasičského zboru je požiar pod kontrolou len na desať percent, čo vyvoláva obavy z ďalšieho vývoja. Vlnu horúčav zažívajú celé Spojené štáty: mesto Miami v štáte Florida napríklad vydalo varovanie pred "nadmerným teplom" - vôbec prvé vo svojich dejinách. 

Viac o téme: TeplotaUSAÚdolie smrti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu